— Det e' ikkje nokken så diskuterer det med alderen lenger. Bortsett fra kanskje i Dræggens, sier jubileumskomiteen. (For de uinnvidde: Dræggens trekker i tvil at Skutevikens ble grunnlagt i 1853, tre år før Dræggens.)

Komiteen begynte sitt arbeid for to år siden - et stort buekorpsjubileum trenger mange og lange forberedelser. Blant annet skal det avdukes en statue, laget av Arne Mæland.

— Der har bydelsstyret vært grei og gitt oss 20.000 kroner. Og Helge Eide-Knudsen, som slett ikke er skuteviksgutt, har vært enda greiere og gitt oss 10.000 kroner. De største skuffelsene har vi hatt i nærmiljøet, men vi har klart å samle inn nesten to tredjedeler av det statuen vil koste. Og vi skal nok klare resten også, sier jubileumskomiteens formann Kjell Flagtvedt.

— En annen skuffelse er at vi ikke får sperre av Skutevikstorget til feiringen, sier Svein Føllesdal som har ansvaret for det «tekniske». - Skutevikstorget har alltid vært feststuen vår, men veikontoret har sagt nei til avsperring. Så vi må opp i Bøkkergaten der det er mindre plass.

— Enda det skulle nå gå greit med omkjøringer, mumler Per Olaf Dahl, skuteviksgutt på sin hals og en av de ti som stilte egen eiendom som garanti da korpset kjøpte Skuteviksveien 48. Huset skal sjaines til den store dagen - men det har sine sider å ha sitt eget.

— Vi som eier lokaler, har ingenting å hente. Mens korps som holder til i lånte lokaler, får hjelp av kommunen til både maling og vedlikehold.

Herved et tips til kommunen: Gi Skutevikens Buekorps oppussing av huset som jubileumsgave.

Selve dagen er 8. juni, men siden det er 1. pinsedag, legger korpset feiringen til 14. juni. Hvor mange regner de med stiller på linje?

— Jeg tror vi klarer 60, sier jubileumssjefen Martin Trones, femte generasjon i Skutevikens. Han var sjef i fjor, men var sterkt ønsket som sjef i jubileumsåret, og det lover jo godt. Med seg i offiserskorpset har han 1. kompanisjef Kristian Gjelland, 2. komp. Sveinung Føllesdal, 1. løytnant Ove-André Boland, fanebærer Even Rødland, 1. faneoffiser Kristian Urke, 2. faneoffiser Ronny Glesnes, 1. slager Kristoffer Føllesdal og adjutant Truls Lier. Og hver onsdag fra klokken 17 er en eller flere av dem i huset.

Jubileumssesongen inkluderer også tur til England og en 150-årshistorikk ved Jan Fauskanger. Men den kommer først senere i år. For å få med jubileumsfeiringen.

FESTPLASSEN: Skutevikstorget har alltid vært korpsets festplass, som her i 1949, men Statens veikontor vil ikke sperre av gaten når 150-årsjubileet skal feires.