• Jeg mener å huske at en eller annen sjømannskirke for en tid tilbake ble kåret som vinner av verdens beste vafler.

Nå har det seg slik at min kjære husbond blir spesielt lykkelig når han får servert nystekte vafler til kaffen. Men jeg er ikke så flink til å lage vafler — faktisk er jeg ganske håpløs. Enten blir de for seige, for bløte, for søte, for tørre eller for brente. Derfor skulle jeg så gjerne hatt denne oppskriften. Kanskje jeg endelig kan servere min elskede vellykkete vafler. Kan dere hjelpe? spør en munter Vibecke Andersen fra Åsane.

BT: I fjor høst kåret nettstedet www.sjomannskirken.no sjømannskirken i Alicante sin vaffeloppskrift til verdens aller beste, med 25,4 prosent av stemmene. 29 andre oppskrifter var nominert. På de neste plassene fulgte Brussel og Dubai, mens Miami (som vant kåringen i 2002) endte på en fjerdeplass. Sjømannskirken i Alicante er en av de best besøkte sjømannskirkene, med over 50.000 innom hvert år. Men husmor frykter ikke at seieren vil føre til mer røre. - Bare i høst laget vi over ett tonn vaffelrøre, sier Siri Vigsnes, som med 13 års fartstid i organisasjonen tør røpe hemmeligheten bak suksessvaflene. - Jeg har en liten porsjon hjemlengsel i røren ...

Her er oppskriften (nok vafler til fem personer):

1/2 liter melk

3 dl vann

5 egg

1 ts bakepulver 1/2 ts kardemomme 750 g hvetemel

1 1/2 kopp sukker

250 gram smeltet smør

Bland alt unntatt smeltet smør til en jevn røre. La den svelle minst en halv time. Rør inn smøret og stek vaflene. Serveres med brunost eller syltetøy. Ly k ke til!