Med minst tre skudd ble den 36 år gamle kvinnen regelrett henrettet i det hun steg ut av bilen. Skuddene treffer henne i nakke og rygg.

I går ble eks-mannen varetektsfengslet for fire uker, to av dem med forbud mot brev, besøk og tilgang til media.

— Vi har siktet ham for overlagt drap. Siktelsen taler for seg, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt.

Seks minutter før

En av politiets teorier er at den drapssiktede eks-mannen har ventet på sitt offer. I det hun parkerer og stiger ut av bilen, avfyres skuddene mot henne fra kloss hold. Deretter stikker gjerningsmannen av i stor fart i sin mørkeblå Saab.

I den drapssiktedes bil er det funnet en parkeringsbillett som viser 08.52. I offerets bil er det funnet en billett som viser 08.58. Det er et av flere holdepunkt som gjør at politiet tror eks-mannen satt og ventet. Et annet spørsmål etterforskerne vil ha svar på, er hvorfor han bar våpen dersom han ikke hadde til hensikt å drepe sin eks-kone.

Politiet regner det som opplagt at det er eks-mannen som sto bak ugjerningen. I tillegg til at han har et åpenbart motiv, har politiet sikret seg flere bevis. På bilen hans er det funnet blod på en forskjerm. Ettersom han bevislig befant seg i parkeringshuset og skulle i retten, hadde han heller ingen naturlig grunn til å stikke av.

Våpenet ikke funnet

Politiet skal ikke ha funnet drapsvåpenet. Da bilen til siktede ble undersøkt ble det ikke gjort funn av våpen. Derfor er det fortsatt uklart om han benyttet et lovlig våpen.

Den drapssiktede eks-mannen skal selv ha sagt at han var i koma og ikke husker noe av de siste dagers hendelser.

— Han kom til bevissthet ved 12-tiden fredag. Han vet ikke hva som har skjedd flere dager tilbake, forteller hans forsvarer, advokat Arvid Sjødin til BT.

Selv om bevisene er svært sterke mot eks-mannen, erkjenner han ikke straffskyld.

— Det er naturlig, ettersom han ikke husker noe som helst. Det virker som om han har vanskelig for å forstå alvoret i siktelsen, sier Sjødin, som ikke legger skjul på at det har vært vanskelig å kommunisere med 39-åringen.

Sjødin mener det er åpenbart at hans klient må underlegges tett medisinsk oppfølging.

— Det vil være helt uforsvarlig å la ham gå i avhør i den tilstand han er i nå. Det blir neppe aktuelt med noe avhør før godt over helgen, sier advokaten.

39-åringen stum

Fra pågripelsen frem til fengslingen har politiet ikke klart å kommunisere med 39-åringen. Politiets rapporter forteller at de tre ganger forsøkte å få kontakt med mannen i løpet av de første halve døgnet - uten suksess.

— Det er åpenbart behov for å få en faglig vurdering av hans psykiske helsetilstand. Det vil også bli et tema fremover i saken, sier Sjødin.

Politiet fortsetter drapsetterforskningen for fullt. En rekke vitner er avhørt. Flere står for tur. Politiet er spesielt interessert i bevegelser og observasjoner av bilen til den siktede fra han forlot Bergen og til han ble stoppet i Aurland ved 1530-tiden torsdag.

— Vi er interessert i alle slags tips. Vi har foran oss en omfattende etterforskning, sier politiinspektør Krogvold.