— Dette var en dårlig start på nyttårsuken, sier Arne Stordal.

Han har vært på Flesland siden klokken 17 i dag. Flyet hans til London med Norwegian skulle egentlig ha tatt av klokken 18.30.

— Flyet ble først utsatt en time, og så kom det ny informasjon og ny informasjon. Etter hvert fikk vi beskjed om at flyet ikke kunne lette, og at det er blitt satt inn et nytt fly, men da ble rullebanen stengt, sier Arne Stordal.

- Folk skulle videre

  • Siste nytt er at flyet skal lette klokken 22.50.

Det er over fire timer senere enn original tid. Til sammen har Stordal sammen med kjæresten ventet i seks timer når flyet endelig tar av.

Se oppdaterte flytider på Bergen lufthavns nettsider.

— Vi skulle treffe noen ute og spise, så det er ikke så farlig, men det er folk her som skulle videre med fly fra London som de ikke rakk.

Passasjerene har fått matkuponger på 120 kroner.

— Det er ikke akkurat Hard Rock Cafe som vi egentlig skulle på, ler Stordal.

Glatt rullebane

— Det som har skjedd er at vi har en teknisk feil på en maskin som skulle til Gatwick. Der har vi en lei forsinkelse som skyldes tekniske problemer, sier terminalsjef på Flesland, Alf Sognefest.

I tillegg har rullebanen på Flesland vært stengt to ganger i dag. Trafikken både ut og inn fra Flesland er forsinket.

— Dette skyldes at vi har for glatt rullebane. Vi har ikke hatt nok friksjon til at fly kan lande, så da må den brøytes, sopes og børstet.

— Det var så glatt i en periode at de kunne heller ikke ta av, sier han.

Rullebanen var stengt en halv time klokken 15, og fra klokken 20.45 til klokken 21.30.

- Sikkerheten først

  • Nå som vi har åpnet igjen kommer fly inn ganske radig, sier Sognefest.

Det er i kveldstimene mye vind og snø på Flesland.

— Værgudene kan opptre på en lunefull måte gjør det vanskelig å spå hvordan forholdene blir videre, sier terminalsjefen.

— Vi setter sikkerheten i første rekke og den har høyest prioritert, så det blir stadig målt hvilken friksjon det er på banen.

SKULLE MØTE VENNER: - Vi skulle treffe noen ute og spise, så det er ikke så farlig, men det er folk her som skulle videre med fly fra London som de ikke rakk, sier Arne Stordal.
Privat