Siste: Klokken 2000 trappes søket kraftig ned, men avsluttes ikke helt. Det skal trappes opp når lyset kommer lørdag morgen.

Til tross for at politiet hadde opplysninger torsdag morgen om at mannen som løp ned mot sjøen kunne være beruset, ble det ikke satt i gang noen leteaksjon før på ettermiddagen.

Fredag ettermiddag er Fredrik Johannessen Lie fremdeles savnet, til tross for at store letemannskaper har vært i aksjon gjennom dagen.

Varslet om trafikkuhell

Politiet fikk meldingen om trafikkuhellet ved Ekerhovd på Sotra torsdag klokken 06.06. Det var en privatperson som varslet om at en personbil hadde kjørt av veien.

— Samtidig fikk vi melding om at en annen bil hadde kommet for å hjelpe, men at også den hadde fått problemer, sier politioverbetjent Per Algrøy.

Klokken 06.24 var en patrulje fra Bergen vest politistasjon fremme på stedet.

— Da den kom frem, så betjentene en person, som trolig var savnede, ved bilen. Da han så patruljen, løp han ned en grusvei og ned mot et naust. Betjentene fulgte etter, men ga opp forsøket forholdsvis raskt. Det var helt mørkt på stedet, sier Algrøy.

Hundepatrulje rykket ut

Patruljen ba da om bistand fra hundepatruljen for å spore opp 18-åringen. Den var på plass en halvtime senere.

— Hundepatruljen gikk opp spor ned til naustet, uten at det ga resultater. De vurderte dette som et trafikkuhell der føreren hadde stukket av, og at det muligens kunne være promille inne i bildet, basert på opplysninger fra melderen, sier Algrøy. Oppdraget ble avsluttet.

Klokken 13.45 tok 17-åringen som skal ha kjørt den ene bilen, kontakt med Fjell og Sund lensmannskontor. Han kunne fortelle hvem som hadde kjørt den andre bilen.

— Han hadde ingen opplysninger om hvor kameraten befant seg, siden de sprang hver sin vei. Siden vi da kjente identiteten, kontaktet vi savnedes foreldre, som fortalte at de ikke fikk tak i sønnen. Vi prøvde også å få flere opplysninger fra kameraten, sier politioverbetjenten.

- Ikke hensikltsmessig

Klokken 17 ble leteaksjonen formelt satt i gang, ved at politiet kontaktet Hovedredningssentralen. Da ble Røde Kors og en redningsskøyte kalt ut.

— Hvorfor tok det så lang tid før det ble satt i gang en leteaksjon?

— Dette ble sett på som et trafikkuhell der føreren stakk av. Det ble vurdert som at han hadde klart å unnslippe, og at det ikke var hensiktsmessig å lete videre, sier Algrøy.

Ingen spor

— Var det en riktig vurdering, tatt i betraktning at dere satt med opplysninger om at det kunne dreie seg om en beruset person som løp ned mot sjøen?

— Jeg har ikke noen grunn til å betvile de vurderingene som ble gjort. Det var grunn til å tro at han ønsket å unnslippe politiet, og at han hadde klart det. Etter trafikkuhellet å dømme var det ikke noe som tydet på at han var skadet. Det som er gjort er gjort, nå gjør vi alt vi kan for å finne gutten.

Fredag formiddag var store letemannskaper i sving for å finne den savnede. Ved 14.30-tiden var det fortsatt ingen spor etter 18-åringen. Det er ikke funnet spor eller gjenstander i terrenget som peker i retning av hvor han er.

Fredrik Johannessen Lie (18).
PRIVAT