Askøy-mannen lengtet nok etter sengen hjemme på Ask, etter en tur ut lørdagskvelden. Men nattbussen fra byen skulle til Herdla, og ikke Ask, som 40-åringen hadde innbilt seg.

Da det begynte å demre for mannen at han befant seg på feil buss, krevde han sporenstreks at bussen skulle gjøre helomvending og kjøre mot Ask.

— Det var verken bussjåføren eller de andre passasjerene interessert i, forteller politibetjent Vera Bakke ved Askøy lensmannskontor til Askøyværingen.

Da gikk det virkelig i ball. Mannen inviterte den jevnaldrende sjåføren til å gjøre opp utenfor bussen.

— Heller ikke det var bussjåføren interessert i, sier Bakke.

Derimot fikk den iltre 40-åringen tilbud om å sitte på til Åsebø, for så å ta beina fatt. Et tilbud som skal ha blitt avslått i ikke altfor høflige vendinger.

På dette tidspunktet ble passasjeren kastet av bussen. Men feiden var selvsagt ikke over.

— Da bussjåføren kom tilbake til garasjen ved Haugland for å parkere bussen, viste det seg at mannen hadde sittet og ventet på ham. Han kom inn i bussen og slo etter sjåføren, som heldigvis klarte å dukke unna slaget, forteller Bakke til Askøyværingen.

Deretter forduftet mannen på ny. Sjåføren tok ingen sjanser, og kjørte bussen til et sted hvor han hadde avtalt å treffe politiet.

Vitner på bussen har identifisert 40-åringen, som kan vente seg en snarlig henvendelse fra politiet.