— Vi satser på at 10.000-15.000 mennesker finner veien til Flesland i morgen. Og vi har mye spennende å vise frem, sier markedssjef Cecilie Thiis og avdelingssjef Lars Bjørge på Flesland.

Flyplassens Dag skal heretter bli et årlig arrangement, og de to lover at Avinor vil slå på stortrommen for å vise frem Flesland for bergenserne. Neste år blir det et enda større arrangement, som igjen blir opptakten til en storstilt feiring av Fleslands 50 årsjubileum i 2005.

Portene inn til det tekniske området like nord for helikopterterminalen åpner klokken 11 og man holder det gående til klokken 16. I løpet av noen lørdagstimer kan publikum få oppleve det meste av det som rører seg på flyplassen på nært hold. De fleste fly- og helikopterselskapene som trafikkerer Flesland vil være på plass. SAS har utstilling og et MD80-fly på plass. Der kan både store og små utforske flyet fra både innsiden og utsiden.

Tur i luften

Et av de nye flyselskapene på Flesland, Danish Air Transport (DAT) er også på plass med eget fly med muligheter for en svipptur i luften for en billig penge. Også selskapet Bergen Air Transport inviterer på flyturer for dem som vil, mens det blir mulig å vinne turer med helikopter. Andre selskaper som opererer i luften eller på bakken, inviterer til egne stands med konkurranser og mye annet som kan pirre flyinteresserte. Dessuten blir det egne aktiviteter for barn og oppvisning av paraglidere.

Utstillingene legges både til uteområdene og til den store SAS-hangaren. Avinor vil vise frem mye av sitt tekniske utstyr, blant annet brøytemateriell og avisingsmateriellet, og kontinuerlig setter man opp busser for gratis rundturer inne på flyplassområdet.

Vanlig trafikk

– Selve flyplassen blir jo åpen. De ordinære ruteflyene vil lande og ta av som normalt. Så vi skal vise frem livet på Flesland slik det arter seg en ordinær dag. Vårt mål er også at dette ikke bare skal være gøy og opplevelsesrikt, men at man drar igjen med mer kunnskap enn man hadde på forhånd. Blant annet vil vi vise hvorfor rullebanen må stenges for brøyting når det snør, selv om det bare ligger litt slaps på bilveiene.

Vi vil også presentere Flesland som en stor miljøbedrift, sier Thiis og Bjørge.