Sjef for Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) på Vestlandet, Steinar Karlsen, sier til bt.no at hans folk foreløpig ikke har satt i gang noen spesielle tiltak.

— Vi avventer en trusselvurdering som kommer fra PSTs hovedkontor i Oslo og en liste over anbefalte tiltak fra Politidirektoratet. Begge deler skal komme i løpet av dagen, sier Karlsen.

Festspillene

Han understreker at ingenting tyder på at Bergen eller Vestlandet er særlig utsatt.

— Hvis jeg skal driste meg å si noe ut fra det jeg hørte i media i går, var jo trusselen rettet mot nordmenn i utlandet - ambassader, bedrifter og lignende, sier Karlsen.

— Hva med Festspillene? Det er jo et av få arrangementer i Norge som er kjent i utlandet?

— Vi har ikke gjort noe i den forbindelse, utover ordinært vakthold av statsministeren.

Munnkurv i Nera

Nera Communications på Kokstad er en av få lokale bedrifter som har ansatte i Midtøsten, deriblant i Dubai, der Nera eier et selskap.

Informasjonssjef Helge Skaar bekrefter at bedriften har innført tiltak for sine ansatte, men vil ikke si hvilke tiltak eller hvor mange ansatte det dreier seg om.

— Alt jeg kan si er at vi ikke har mer enn en håndfull norske ansatte i Midtøsten. Vi venter på råd fra myndighetene, og har i mellomtiden innført visse tiltak, sier Skaar.

Et av tiltakene er tydeligvis å si minst mulig om Neras operasjoner i Midtøsten.

— Jeg beklager, men i denne situasjonen er ikke all PR god PR, sier Skaar.

Odfjell føler seg utsatt

Bergensrederiet Odfjell er et av verdens største for kjemikalietankere, og den persiske Gulf er et svært viktig område for slik transport.

— Vår flåte er på over 90 skip, og vi har jevnlig skip i området. Jeg vil ihvertfall si at vi har skip i Gulfen hver uke. Mange av skipene har norske offiserer om bord. I tillegg har vi kontorer i flere arabiske land. Det dreier seg om små markedsføringsenheter med et par-tre personer i hvert land, forteller informasjonsansvarlig Espen Bjelland.

Han opplyser at Odfjell allerede for flere måneder siden innførte tiltak for sine skip og ansatte i Midtøsten, men vil i likhet med Nera ikke går nærmere inn på hva slags tiltak.

VENTER: PST-sjef Steinar Karlsen har foreløpig ikke satt i gang spesielle tiltak etter gårsdagens terrortrussel mot Norge.