Ved slutten av året skal det være mulig å se hvor lenge det er til neste buss på 55 holdeplasser i Bergen. Det håper Skyss å greie dersom de får bygget på linje 2 i høst.

Venter på Vegvesenet

— Utbyggingen har stort sett gått etter planen. Men vi venter på Vegvesenet enkelte steder for å få gjort gravearbeidene som skal til for å få skjermene på plass. sier informasjonsmedarbeider Ingrid Dreyer i Skyss.

Hun forklarer at systemet skal fungere for alle ruter når bussene har fått installert nødvendig utstyr. Foreløpig er det linje 3 og 4 som er satt i drift, pluss alle busser i Fana, Ytrebygda og Os.

— Publikum har gitt oss gode tilbakemeldinger. Det har vært lite feil på det som er oppe og går, sier Ingrid Dreyer. Til nå er det 22 holdeplasser som er satt i drift. Disse er

Bryggen-NHH 14
Oasen 2
Sandeide 2
Dolvik 2
Sandsliveien 1
Sandslihaugen 1

— Vi venter avklaring på hele linje 2 fra Vegvesenet og håper å få gjort denne i høst. I tillegg er det Flaktveit-Gullgruven og holdeplasser i sentrum. På disse regner vi ikke med oppstart før i 2014, sier Ingrid Dreyer.

Over 150

For dem som lurer på om de får en slik tavle på egen holdeplass vil det avhenge av hvor mange som tar bussen derfra. Skyss har satt 150 påstigninger daglig som nedre grense for at det settes opp sanntidsinformasjon.

Systemet krever at alle bussene har montert utstyret som skal til. Der er Skyss ferdig i Bergen Sør. Det samme gjelder Bergen Nord, men dataene må vaskes, ifølge informasjonsmedarbeideren.

- Vaskes?

— Ja, det finnes noen feilkilder i bakgrunnsdataene som kan forårsake ukorrekt informasjon på tavlene. Derfor har vi i Bergen Nord bare satt i drift linje 3 og 4. Det skal tas hensyn til forhold som skilltingsmønster og korrespondanser som ligger i systemet. Når dette er ryddet kan vi sette resten i drift , sier Dreyer.

På bussene som kjører sentrumsrutene er installasjonen av utstyr satt i gang, men ikke ferdig.

Ny mobilapp

— I tillegg jobber vi med en ny mobilapplikasjon som kan vise passasjerene hvor bussen befinner seg. Det vil bli en langt bedre service ikke minst for dem som har opplevd at bussen passerer før rutetiden, opplyser Ingrid Dreyer.

- Det blir app nummer tre. Er ikke det litt mange å holde styr på?

— Vi har planer for å integrere to av dem, men det viktigste blir først å få informasjonen tilgjengelig på smarttelefoner. Deretter får vi se på mulighetene for å slå noe sammen .