Åtte bilister på Askøy fikk svi på pungen da politibetjent Per Arne Torsvik og hans kolleger ved Askøy lensmannskontor avholdt laserkontroll ved Juvik tirsdag ettermiddag. Nå bør askøybilistene passe seg, for politiet lover flere kontroller.

-Vi kommer til å ha en del fartskontroller i tiden fremover, så det er gjerne lurt å ta det med ro, oppfordrer Torsvik.

De åtte bilistene som fikk forelegg for å ha kjørt for fort i 60-sonen like nord for Juvikflaten ble tatt i tidsrommet mellom klokken 13 og 15 i dag. Høyeste hastighet ble målt til 77 km/t, og for denne overtredelsen må sjåføren ut med 4200 kroner til statskassen.

-I tillegg ble to personer ilagt forelegg for å ha kjørt uten bilbelte. De får 750 kroner hver i gebyr forteller Torsvik.

-Åtte stykker er åtte for mange. Resultatet av dagens kontroll er ikke spesielt positivt, sier Torsvik.

I tillegg til å skrive ut gebyrer for fart og bilbelte, var politiet også oppmerksomme på alle dem som kjørte uten godkjent lys.

-Vi stoppet faktisk 29 biler som var såkalte enøyde banditter. De fikk muntlig pålegg om å få orden på lysene, sier Torsvik.

-I hvilket busskur finner vi dere neste gang?

-Nei, det får du ikke vite. Folk må ta et med ro uansett hvor de kjører. Dessuten blir det bare busskur dersom det regner, smiler Torsvik.

VENTER: Per Arne Torsvik hos Askøy lensmannskontor målte åtte bilister i for høy hastighet på Askøy.
Yngve Johnsen (mms)