Fem politienheter arbeider fortsatt med trafikkavvikling på Sotra tirsdag ettermiddag. De var på plass ved flere steder på Sotra allerede ved 15-tiden i dag.

Politiet skulle dirigere trafikken på Sotra en kort periode, frem til Statens vegvesen sine brøytebiler skulle ankomme for å brøyte og salte fylkesvei 555.

Men brøytebilene har latt vente på seg.

Ventet i tre timer

— Det er kaos på Sotra og fortsatt manuell dirigering. De venter på brøytebiler og saltbilen, sier Hanne Norheim, vaktoperatør ved Statens vegvesen.

- Nå har brøytebilene og saltbilen vært ventet i nesten tre timer, hvor langt unna er brøytebilene nå?

— Brøytebilene har selv stått fast i kø på Sotra, sier Norheim til bt.no.

Politiet har i 18-tiden bedt Veitrafikksentralen prioritere områdene ved Arefjord og Spjeldtunnelen på Sotra når bilene etter hvert kommer frem.

— Der er det veldig glatt. Problemet er at strøbilene selv står i kø ved Kolltveittunnelen, og må inn til Drotningsvik for å hente salt, sier Preben Wallestad, operasjonsleder i Hordaland politidistrikt.

Litt etter klokken 18 har strøbilene passert Sotrabroen, opplyser han.

— Det går sakte, sier Wallestad og tilføyer at brøytebilen omsider har fått hentet salt i Drotningsvik. Saltbilen var på vei vestover klokken 18.35, ifølge politiet.

Eiendomssjefen ved Fjell kommune, Atle Justad, sier at de kommunale veiene er blitt brøytet fortløpende av kommunens ansatte i ettermiddag.

— Jeg tror ikke politiet venter på noen av våre kommunale biler. Det har i hvert fall ikke jeg hørt noe om, sier han.

Pigg og kjettingføre

Det har vært vanskelig for bilister å komme seg frem på veien på Sotra i dag på grunn av svært dårlige førerforhold. Snø, sludd og nullføre har gitt farlig glatte veier.

— Vi skulle gjerne sett at flere var bedre skodd, men det er spesielt vanskelig, dette føret. Det vi ser på veiene nå er nesten is, og vanlige dekk biter nesten ikke på. Det er rett og slett pigg- og kjettingføre, sier Justad.

Selv har han sluppet unna køene. Han misunner ikke dem som har stått fast i dag.

— Det er jo en ekstra påkjenning å kjøre under slike forhold også, sier Justad.

Hanne Norheim ved Statens vegvesen sier til bt.no at det er beklagelig at ventetiden er blitt ekstra lang.

— Føreforholdene er som forventet på en slik dag, avslutter hun.

Venter du på strøbil? Skriv din mening under!