SILJE KATHRINE SVIGGUM

Men Minde vil ha tenåringsforeldre ut av godstolen.

— Foreldre i dag er blitt for gode til å kritisere og for dårlig til å engasjere seg. De er altfor dårlige til å følge opp barna sine på en positiv måte, refser Minde.

Askøyværingen tilhører ildsjelene bak musikkfestivalen Lost Weekend og har jobbet med ungdomsarbeid i en årrekke. Det rusfrie ungdomspartyet i Arenum blir ildprøven for ham og hans tre kompanjonger i firmaet Futureworld. Planen er å arrangere en ungdomsfest i måneden. Kveldens skumparty er Futureworlds første. Konseptet spinner seg rundt en skumkanon som spyr ut skum over dansegulvet. Etter scenarioet som utspilte under Zap-partyet i Grieghallen forrige helg er rutinene skjerpet.

Pålagt å ha politivakt

Resultatet da var at 21 ungdommer ble pågrepet av politiet. Ti av disse ble tatt for bruk av narkotika. Seks ungdommer hadde akutt alkoholforgiftning og måtte legges inn på sykehus og arrangøren Zaplife fikk kritikk for dårlig vakthold. Futureworld-folkene satser på at kveldens party blir mindre fuktig. Et av tiltakene for å hindre rusing er å tilby ulike aktiviteter.

— Det store plusset med vårt party er at vi har alle aktivitetene til Klovneland. Dermed har ungdommene har noe positivt å gjøre hvis de ikke vil danse.

— Hvordan blir vaktholdet i Arenum?

— Vi ble pålagt å ha politivakt etter bråket i Grieghallen. Når du samler x antall ungdommer i sentrum av Bergen, får du alltid noen som drikker. Men de som er ruset eller lager bråk, viser vi vekk, forsikrer Minde.

- Foreldre bør hente

Skumpartyet er forbeholdt ungdom mellom 15 og 19 år. Fire politimenn, 30 vakter og fire representanter fra Norsk Folkehjelp står for vaktholdet.

— Vårt hovedmål er at det ikke skal være noen form for fest utenfor, sier Tom Agnar Johannessen, mens Minde har et minstekrav å komme med til foreldre:

— Har du en ungdom på 14-15 år bør du kunne hente og bringe noen ganger i måneden. Da får foreldrene bedre kontroll, oppfordrer storpartydebutanten.