— Skal vi støtte Kari Manger, må Ap love å avstå fra eiendomsskatt, sier Alte Holgersen (V) etter et medlemsmøte i partiet i går kveld.

I dag møter Venstre de borgerlige partiene for å høre hva partiet har å hente der.

I går kveld lå fortsatt mandatene og vippet i innspurten av opptellingen. SV var en stund oppe i fem, men har i skrivende stund fire plasser i kommunestyret, mens Frp vil få ti mandater. Dermed ligger det an til rødt flertall hvis Ap og SV får med seg Venstre og Upolitisk valgliste - valgets to jokere i Askøy.

— Får inderlig håpe vi er joker, for valget gikk jo så dårlig for oss, sier Malvin Eilertsen fra Upolitisk valgliste (UV) dagen derpå. UV mistet ett mandat og får dermed bare en representant. Sannsynligvis blir det listetopp Eilertsen. Og han tror det er mest sannsynlig at UV lander på Kari Manger som ordfører.

— Årets valg førte til en sterkere polarisering i Askøypolitikken med Ap og Frp som de to store, mens småpartiene blir mindre. Nå skal vi ta en runde med de ulike partiene for å se hvem som kan samarbeide med hvem, sier ordfører Kari Manger og legger til at Venstre i mange år har vært på «den andre siden». Men nå er det muligheter for en venstredreining i Askøy Venstre.