• Venstre vil ikke bidra til en mørkeblå rasering av Bergen, skriver Bergen Venstre i en pressemelding.

Bakgrunnen for reaksjonen er dagens meningsmåling i Bergens Tidende. Her går det frem at Høyre og Frp har rent flertall i bystyret.

— Allikevel ønsker Monica Mæland å arbeide for et "bredt borgelig flertall" og vil forhandle med Pensjonistpartiet, KrF og Venstre. Venstre ønsker ikke under noen omstendighet å delta i eller medvirke til at et byråd med Frp som deltager tar sete i Bergen, skriver Henrik Glette, leder i Bergen Venstre, i en pressemelding.

Venstre mener at miljøet, kollektivtransport og kultur nå må settes i høysetet i Bergen. Partiet mener at et mørkeblått byråd med Frp og Høyre vil skape usikkerhet rundt sentrale elementer i en politikk for å trygge dette.

— Høyre har vist positive takter i samarbeidsregjeringen, hvor miljøvernminister Børge Brende, med god hjelp fra Venstre har prioritert viktige miljøspørsmål. Det Høyre vi ser i Bergen har inngått politisk ekteskap med vulgærpopulistene i Frp. De sår tvil om bybane, insisterer på at økte parkeringsmuligheter er løsningen på alle Bergens problemer, gjør seg mer og mer uaktuelt for ethvert samarbeid med Venstre, understreker Glette.

Han gjør det klinkende klart at det ikke er aktuelt med noen form for bindende samarbeid med Frp, og at Venstre uansett ikke vil sette Frp i en ansvarlig posisjon.

SIER NEI: Henrik Glette.
FOTO: ODDLEIV APNESETH