• Vi nærmer oss firetallet. Det gir oss tre i bystyret. Det skal vi være fornøyd med, sier Venstres listetopp i Bergen, Hans-Carl Tveit.

Det ville være synd og si at jubelen sto i taket da Venstres lokale toppmenn., Hans-Carl Tveit og Harald Hove kom til Bergens venstres valgvake i går kveld. Til det var det for få til å ta imot dem.

Men det vanket klemmer, hjertelige håndtrykk og tilfredse smil fra den ungdommelige forsamlingen i Komediebakken.

— Får vi tre og Stein Husebø kommer inn for Pensjonistpartiet, er vi nesten fire, sa Tveit spøkefullt til BT litt før klokken 2130.

Da var bare noen få av Bergenskkretser talt opp, Men skuldrene senket seg blant venstrefolket. Partiet så ut ikke bare til bare å holde stillingen. Prognosene ga også håp om fremgang.

Mest begeistret var de to yngste i forsamlingen, Gunn-Vivian Eides to døtre Ulvhild (11) og Sunniva (9). De hadde sammen bakt sjokoladekaken som var til slags sammen med pils, rødvin og kaffe. Ulvhild var mest bekymret for at kaken ikke skulle rekke til alle.

— Mamma, er du egentlig klar over hvor mange mennesker det er med i Venstre, sa hun da mor Gunn Vivian. mente at det ikke var nødvendig å ta hele kaken med til valgvaken.

— Vi kom i siget den siste uken. Bybanen og debatten om kollektivtrafikken har vært gode saker for oss. Det er få andre partier som har slik troverdighet i disse sakene som Venstre, mener moren. Gunn-Vivian Eide. Hun er en av bybanens "mødre".

Venstre har tidligere sagt at det er uaktuelt å gå støtte en koalisjon der Fremskrittspartiet er med. Det sto Tveit også fast på i går kveld. Han sier han vill ta kontakt med Senterpartiet og Kristelig Folkeparti allerede i dag.

— Jeg synes det er mest naturlig at mellompartiene opptrer som en blokk, sier han.