Gud så gøy! — Spennende! - Vi er veldig stolte av henne! - Hun er jo veldig flink! - Vi har hele tiden trodd at hun ville komme langt i konkurransen, altså!

8.-klassingene ved Ny-Krohnborg skole har holdt sammen helt siden 1. klasse, og satt klistret foran skjermen i Søndre Skogveien da semifinalen ble vist i går kveld. Alexandra var nok litt nervøs, ja, konstaterer venninnene. Og var det ikke noe rart med stemmen hennes?

— Den ble liksom lysere på tv, mener Linn.

— Ja! Det er i hvert fall ikke sånn jeg høres ut til vanlig, istemmer Alexandra.

Beinharde forberedelser

Hennes stolte mor, Ximena Salfatte, forteller at Alexandra har jobbet beinhardt for å forberede seg til spørreprogrammet. Faktisk gikk store deler av sommerferien med!

Ikke bare har hun gjennomgått hele pensum. Hun har brukt mye tid på å kvalitetssikre faktaopplysninger innenfor sitt eget selvvalgte emne, som er Jeanne d`Arc.

— Da jeg hørte om henne første gang, trodde jeg det var et eventyr. Da jeg ble større, og forsto at hun var virkelig og alle hendelsene virkelig hadde skjedd, ble jeg veldig fascinert. Tenk at hun som var så ung, klarte å inspirere Frankrikes befolkning, sier Alexandra.

Finale 2. juledag

Finalen i «Klisterhjerne» vises på TV 2 2. juledag. Det ligger an til å bli ulidelig spennende - men siden programmet går i opptak, er Alexandra blant de ytterst få som vet hvordan det går. Hun og familien har imidlertid skrevet under på at de ikke skal røpe så mye som et pip. Her skal spenningen bevares til siste slutt.

— Det er utrolig mange som driver og spør hvordan det går! Det er vanskelig å la være å røpe seg, men jeg kan holde på en hemmelighet, forsikrer Alexandra.