Paret etterlater seg tre barn, en jente på 16 år og to gutter på 11 og 14 år.

— Dette er bare tøft og tungt for hele kommunen. Særlig i Strandvikbygda har de det tøft i dag, sier ordfører i Fusa, Hans Vindenes.

Han kjente godt til paret som omkom søndag ettermiddag. Tre barn står nå uten mor og far. Barna gikk på tre ulike skoler i kommunen, henholdsvis barne- og ungdomsskole og videregående skole. Mandag har det vært samlinger på skolene til de tre barna: Strandvik oppvekstsenter, Fusa ungdomsskule og Fusa vidaregåande skule.

Foreldrene deres var kjent som aktive ressurspersoner, godt synlige i lokalmiljøet.

— De har vært aktive i lagsarbeid og i fritidsaktiviteter der inne. Jeg har inntrykk av at om det var noe som ble arrangert for barn der inne i bygda, så var de involvert. De var ressurspersoner begge to, skryter ordfører Vindenes.

- Et fantastisk menneske

På Os videregående skole flagget de på halv stang mandag. Ansatte og elever sørger over tapet av sin lærer Jon Jelmert.

— Han var et fantastisk menneske, sier rektor Bjørn Birknes.

Han fikk den tunge beskjeden sent søndag. Jon Jelmert var faglærer i matte og naturfag for fire klasser ved skolen.

— Det er mange elever som tatt beskjeden om at læreren deres er omkommet, svært tungt. Han var ikke bare en god lærer, han var en lærer som brydde seg om elevene, spesielt svake elever. Han trøstet og ga omsorg, forteller rektor.

Os Videregående vil holde en minnestund for de ansatte senere mandag. Elevene skal samles til minnestund tirsdag eller onsdag.

Jelmert feiret 60 år på skolen like før jul. Han har arbeidet ved skolen siden 2001.

Jelmert var en omsorgsfull og godt likt lærer, ifølge rektor. Hanhar hatt den tunge jobben med å informere kolleger og elever i morgentimene.

— Det er en tung dag, sier Birknes til BT.

Sorg i Vervarslinga

Marit Elisabet Tuft var utdannet statsmeteorolog fra Geofysisk institutt i Bergen. Hun startet å jobbe som meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge i Tromsø i 1994. Fra 1997 til februar 2011 jobbet hun ved Vervarslinga på Vestlandet - med Bergen som arbeidsplass.

SAMLES I KIRKEN: Strandvik kirke holder åpent mandag for alle som trenger å samles etter ulykken. - Dette preger hele lokalmiljøet, sier sogneprest Roar Strømme.
Roar Christiansen
DØDSULYKKE: Marit Elisabet Tuft (45) og Jon Jelmert (60) omkom i ulykken i Fusa søndag. De tre barna deres, som satt i baksetet, overlevde.
Varde Media

— Vi er i et tomrom nå. Det er ikke så lett å konsentrere seg om andre oppgaver i dag, sier Harald Abildsnes, regionnestleder ved Vervarslinga på Vestlandet.

Tufts tidligere kolleger rakk så vidt å få vite om dødsfallet før identiteten til de omkomne ble offentliggjort mandag formiddag.

— Vi ble sjokkert. Dette er ufattelig trist. For de som kjente henne, føles det helt uvirkelig, sier Abildsnes.

Han beskriver Tuft som en hyggelig og grei kollega og en flink, samvittighetsfull fagperson.

Tok videreutdanning

— Hun var en veldig god og snill person. Vi har snakket om saken og tenkt på den i dag. Ikke minst på barna som sitter igjen uten foreldre. Det er jo ufattelig trist for dem og for resten av familien.

Flere fra Vervarslinga kommer til å delta i begravelsen.

— Flere har kjent henne gjennom lang tid. Her er det folk som både har jobbet med henne og studert med henne, sier Abildsnes.

Ifølge Fusa-ordfører Hans Vindenes drev 45 år gamle Tuft for tiden med videreutdanning.

— Etter at hun sluttet som meteorolog, jobbet hun litt som lærer ved Fusa videregående. Hun sluttet ved skolen sommeren 2012. Det siste halvåret drev hun bare med videreutdanning, sier ordføreren.

MINNES: Marit Elisabet Tuft (45) og Jon Jelmert (60) omkom i trafikkulykken i Fusa søndag. Strandvik kirke holder åpent for alle som trenger å samles.
ROAR CHRISTIANSEN
TUNG DAG FOR ELEVER OG KOLLEGAER: Jon Jelmert var svært godt likt av elever og kollegaer, forteller rektor Bjørn Birknes.
RONALD E. HOLE
TØFT: Det har vært en tøff dag, forteller ordfører i Fusa, Hans Vindenes.
RONALD E. HOLE