De er blitt sen ettermiddag i Øvre Sandviken. Busker blir løftet, greiner blir flyttet og hender saumfarer gresset i området rundt Ladegården. Det var i dette området Sieppi bodde, og det er ett av flere områder som venner, familie og frivillige har lette seg igjennom den siste uken.

— Vi har fremdeles ingen konkrete spor, og det er fryktelig fortvilende. Vi leter, men aner jo ikke om vi er i riktig område engang. Det er veldig vanskelig og politiet har gitt oss få ledetråder, sier Tetler.

Hun og Mathisen ble kjent med Sieppi da hun ble kjæreste med Ørjan Flatseth. I åtte år har hun vært en del av vennegjengen deres, og venninnene beskriver henne som omsorgsfull, blid og kreativ.

— Vi forstår ikke hvordan et menneske bare kan forsvinne på denne måten. Det har vært en vond uke, men nå tenker vi bare på Ørjan og familien. Vi skal hjelpe til så godt vi kan, sier Mathisen.

- Hadde gifteplaner

Over femti personer hadde møtt opp på Den blå steinen i går for å hjelpe til med letingen. Mange av dem var totalt fremmede.

— Det betyr utrolig mye for meg at så mange møter opp. Det er overveldende, og det gir meg styrke. Uansett hva som har skjedd, så må vi bare finne henne, men jeg gir ikke opp håpet om å finne henne i live, sier Ørjan Flatseth.

Han forteller at det følelsesmessig går voldsomt opp og ned.

— Det går fra å være helt i helvete, via apati til å ha fokus på letearbeidet. Jeg er totalt ødelagt innvendig, sier Flatseth (38).

Han og Sieppi bodde hver for seg, men drømte om en fremtid sammen, etter hvert som økonomien skulle bli bedre.

— Vi hadde gifteplaner, sier han lavmælt.

- Tok hun taxi?

Han og vennene har opprettet en letesentral i et stort møterom på Hotel Norge. Herfra koordinerer de all leting etter Eeva-Maria, administrerer savnet-siden om Eeva-Maria på Facebook, tar imot tips, lager savnetplakater og trykker opp sirlig ruteinndelte kart til de frivillige letemannskapene.

Facebook-siden «Savnet: Eeva-Maria Sieppi» hadde torsdag ettermiddag over 2000 følgere. Opptil 50 personer har deltatt i de daglige søkene etter 31-åringen, som sist ble sett på Deli de Luca i Torggaten natt til 17. mai.

— Det vi lurer mest på nå, er om Eeva-Maria gikk til fots eller tok en taxi fra Torggaten, sier kjæresten.

Et vitne har nemlig fortalt at det sto en taxi like utenfor Deli de Luca samtidig som den savnede 31-åringen forlot kiosken. Taxien skal ha kjørt kort tid etter at hun gikk ut. Men den siste sikre observasjonen av Eeva-Maria er overvåkingsbilder fra innsiden av kiosken.

SAVNER KJÆRESTEN: - Følelsesmessig går det vanvittig opp og ned, sier Ørjan Flatseth (til h.). Han er kjæresten til savnede Eeva-Maria. Han forteller at de to hadde planer om å gifte seg.

— Får vi svar på det med taxien, vet vi mer hvor vi skal lete. Vi håper politiet kan hjelpe oss med å avklare taxisporet, som vi oppfatter som hett. Det må finnes overvåkingsbilder som gir svar på om Eeva-Maria gikk inn i taxien eller ikke, sier Bjørn Tony Myrmellom.

Han er venn av Flatseth, og en av flere venner som daglig stiller opp som støttespillere for den mer og mer utslitte 38-åringen.

- En gåte

Leder Rigmor Isehaug ved vold- og sedelighetsseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, bekrefter at alle spor etter Sieppi slutter ved Deli de Luca.

— Vi har ingen indikasjoner på hvor hun har gått etter å ha vært innom kiosken. Sånn sett er det en gåte hva som har skjedd med henne, sier Isehaug.

I dag vil dykkere fra Brannvesenet søke i sjøen etter 31-åringen, først i Smålungeren. Dersom dette ikke gir resultater, vil politiet vurdere å søke i havnebassenget.

Enn så lenge er det ikke aktuelt å be Røde Kors om bistand til å gjennomføre et større, organisert søk.

— Vi vet ikke i hvilken retning Eeva-Maria har gått. Vi kan ikke gå manngard i hele Bergen, så lenge vi ikke har noe konkret å gå etter, sier Isehaug, som understreker at politiets hundepatrulje blant annet har gått opp rutene mellom sentrum og kvinnens hjem i Ladegården.

Hun oppfordrer beboere i sentrum til å sjekke sine egne loft, kjellere og trapperom.

— Ikke nødvendigvis fordi vi tror hun befinner seg i et slikt område, men det kan være at det dukker opp viktige spor. En veske eller en mobiltelefon, for eksempel, sier Isehaug.

SAVNET: Eeva-Maria Sieppi.