De siste to dagene er det ikke blitt lett i Raundalselva, hvor den 20 år gamle briten forsvant under padling rett før 18.30 lørdag kveld.

— Elven er for stor, og vi har derfor innstilt søket. Nå må vi bare forsøke å ta tiden til hjelp, og krysse fingrene for at vi finner ham, sier Ivar Hellene, lensmann på Voss.

Kameratgjengen på fire ble til tre, bare dager ut i det månedlange oppholdet i friluftsmekkaet på Voss.

Styrke i fellesskapet

De tre gjenværende vennene har likevel tatt seg noen padleturer de siste dagene, sier Arild Tvilde, som er styremedlem i Voss kajakklubb og koordinator for Ekstremsportveko.

Han har tilbrakt mye tid med de tre unge britene etter at de mistet kameraten lørdag.

— De har fått oppfølgning av det kommunale kriseteamet, og får den hjelpen de trenger. Men samtidig er det viktig å komme seg så raskt ut igjen som mulig, fremfor å bare sitte inne å kjenne på de tunge følelsene. Vi føler at vi hedrer de vi mister gjennom å gjøre det de elsket, sier Tvilde.

— Det er slik vi takler ting som dette i vårt miljø. Det ligger en styrke i å dra ut å gjøre noe gøy sammen, legger den erfarne padleren til.

Alle kjenner alle

Tvilde beskriver det internasjonale kajakkmiljøet som lite og nært. Alle kjenner alle, uansett hvor i verden de kommer i fra.

— Dette er noe som går

hardt inn på alle. Vi prøver likevel å forhindre at denne tragedien legger en demper på Ekstremsportveko, sier han.Politiet har lagt en rekke planer sammen med andre nødetater og fagfolk for hvordan de kan finne kroppen til 20-åringen.

Kan ha havnet i «atterbera»

En av politiets hovedteorier er at 20-åringen har havnet i en såkalt «atterbera».

— I flere av de store kulpene i elven er det store hulrom, hvor ting bli dratt inn og aldri komme ut igjen. Folk som har dykket i dem har funnet mye rart, blant annet dyreknokler. Men for å kunne bruke dykkere, må vannføringen i elven bli betydelig lavere, sier Voss-lensmann Hellene.

Politiet har også planer om å sette ut nett på utvalgte punkter i Raundalselva.

— Røde Kors vil lete langs elven neste uke, og på sikt vurderer vi å ta i bruk likhunder. Vi har avsatt midler for å fortsette letingen en god stund fremover, om nødvendig, sier Hellene.

Han utelukker imidlertid ikke at 20-åringen kanskje aldri kan bli funnet.

— Vi har et par stykker som er havnet i elven og aldri blitt funnet igjen. Det kan skje i en elv som dette, sier den erfarne politimannen.