— 19-åringen er trolig den siste som har sett noen i familien i live. Han er avhørt som vitne, og har forklart at han ikke merket noe spesielt på far eller datter i løpet av kjøreturen, sier politiadvokat Thor Buberg ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

19-åringen var en venn av drapsofferet Nora Stølen. Sammen med andre ungdommer var han på besøk hos Nora lørdag kveld.

Ungdommene dro til et utested i Haugesund.

I 02-tiden kom Oddvard Stølen som avtalt til utestedet for å hente Nora. 19-åringen satt på med dem. Oddvard satt ham av hjemme.

19-åringen har forklart at det ikke skjedde noe i løpet av kvelden eller under bilturen hjem som kunne gi indikasjoner på at noe var galt i familien.

— Det ble ikke sagt noe spesielt i bilen, sier Buberg.

— Vi har avhørt rundt 15 vitner, uten at noe i forklaringene fører oss nærmere noe motiv for handlingen, sier Buberg. De 15 vitnene er venner, familie og naboer av de døde.

De fire døde skal obduseres på Gades Institutt i dag. Fredag vil politiet gi nærmere opplysninger om hvordan Kari, Nora og Stina Stølen ble drept.

For fire måneder siden ble Kongsvinger rammet av en liknende tragedie. En far (37) skjøt og drepte sin kone (37), datter (11) og sønn (5) før han skjøt seg selv. Politiet er ferdige med å etterforske saken, men uten å ha fått noe svar på hvorfor faren utslettet hele familien sin.

— Flere vitner antyder at et samlivsbrudd var nær forestående, men vi vet ikke mer enn det. Familien fremsto som velfungerende. Drapene fremstår som uforståelige, sier politifullmektig Katrine Wold Kristoff i Kongsvinger.