• Redd, nei! jeg ble forbannet, sier sjåfør Atle Prestegård. Han var så godt som uskadet etter at semitraileren han kjørte i går veltet i en sving på Osvegen.

— For å være helt ærlig vet jeg ikke hva som skjedde. Jeg holdt en fart på bare tretti kilometer i timen og girte ned i svingen. Da la driten seg over. For å unngå å falle ned på passasjersiden og bli skadet, bykste jeg ut av setet og holdt jeg meg fast i rattet, sier 55-åringen fra Lepsøy, som aldri har opplevd noe liknende på sine over tretti år som yrkessjåfør.

Slapp unna

Han slapp unna uhellet, som skjedde i en krapp høyresving på Osvegen, på vei opp mot Vallaheiane, med litt vondt i ryggen.

— Men jeg er utrolig glad jeg sa nei til haikeren som oppsøkte meg på terminalen tidligere i dag og ville sitte på. Av prinsipp, fordi noe kan skje, sa jeg nei, og det er jeg glad for, sier Prestegård. Det er nok haikeren også: Semitraileren har veltet helt over på siden, smadret autovernet, og på passasjersiden er frontglasset knust.

Semitraileren var lastet med rundt 20 tonn fersk laks til en verdi på 1,5 millioner kroner, fisk som skulle til Danmark.

Tror lasten kan berges

— Laksen ligger på is og det er kaldt i været. Vi regner med å berge hele lasten ved å få den lastet om til en annen trailer, sier Ove Marøy i Johs Lunde Transport optimistisk.

Men Ørjan Skrede i Viking Redningstjeneste vurderte snuoperasjonen som vanskelig: - Kanskje må lasten ut først, og uansett må veien stenges mens vi snur traileren. Det vil fort gå et par timer, sier han.

— Semitraileren skal rett til Biltilsynet for kontroll, sier politibetjent Jørgen Brandshaug ved Fana politistasjon. - Vi må finne ut hva som skjedde. Hvis bilen hadde vært på vei nedover i stedet for oppover, og hatt større fart, kunne dette gått mye verre, sier han.

Det ble rutinemessig tatt promillekontroll av sjåfør Atle Prestegård, med negativt resultat.

PÅ SIDEN: Trass i lav fart veltet denne semitraileren i en krapp høyresving på Osvegen i går. <p/> KNUT EGIL WANG (foto)