— Føret er vanskelig, men på hovedveiene er kjøreforholdene stort sett bra, rapporterer trafikkoperatør Eli Solberg ved Vegtrafikksentralen.

Brøytemannskaper jobber for fullt.

Flere side veier er stengt på grunn av ras og veltede trær. I Kvinnherad er fylkesvei 551 stengt ved Sunndal etter snøraset og vil ikke bli ryddet før det blir lyst.

Fylkesvei 368 Myking bru, på strekningen Lonevåg-Fotlandsvåg er midlertidig stengt for store kjøretøy, fordi et tre henger i lysledningen. Her kan passasjerbiler passere.

Fylkesvei 328 Stordalen er stengt på grunn av et tre i veien.

— Flere steder, særlig innover i Hardanger, er det flere trær som ligger faretruende over veien. Her kan flere veier blir stengt, sier Solberg.

Ferge innstilt

Så ligger fergen Leirvåg-Sløvåg stille på grunn av tekniske problemer, melder Norled. Her vil det bli satt opp skyssbåt for passasjerer.

På Sotra var det et trafikkuhell like før klokken seks i morges.

En person kjørte av veien ved Møvik på det sleipe føret, om lag 100 meter fra Ulveseth skole. Bilen traff en stolpe og føreren klaget over vondt i en skulder, forteller operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt.

Strømbrudd

Store områder er strømløse i morgentimene. BKK melder om strømbrudd på Bontveit, Samdalen, Hausdalen, Håland og deler av Arna.

I Nordhordland, Gulen, Masfjorden, Høyanger og Os er det også områder uten strøm. Detaljert oversikt får du her.

BKK advarer også mot strømførende linjer, som henger lavt på grunn av mye og våt snø. Dersom linjene ligger i bakken, kan de være strømførende og må ikke røres, advarer BKK.

Rein stenger R7

Hardangervidda er stengt inntil videre på grunn av rein som trekker tett på riksvei 7, melder Statens vegvesen.

Vikafjellet er stengt på grunn av fare for ras også i dag.

De andre fjellovergangene er åpne på morgenkvisten.