RAGNHILD DAAE NORDHAUG

De er samboere, søsken og venner. Og de hadde en drøm om å kombinere scootersalg og klær. I konsepthuset «Tilsammans» i Kong Oscars gate er drømmen videreutviklet, med eget kunstgalleri, kafé, klesavdeling og scootersalg.

— Det var noe sånt som det her Xhibition skulle prøvd seg på, spør du meg. Istedenfor å gjøre det samme som alle andre shoppingsentre, mener André Louis Dod.

Bak den knallrøde, skaikledde bardisken står søsteren hans, Michelle Forrest, og mikser milkshake. Anders Gogstad spiller musikk. Fem år gamle Victoria Lindkvist bestemmer seg for hvilken bolle hun vil ha. Klesbevisste gutter og jenter forsvinner ut og inn av dørene. Og klokken er bare 12.

Og kanskje en bar

«Tilsammans» åpnet for en uke siden i lokalene som tidligere huset en antikvitetsforretning. Klenodiene er borte nå, men brukt er også brukbart i butikken.

— Folk kan komme innom her med brukte klær de vil selge, og så kan vi ta en titt på dem, forklarer DJ, forfatter og butikkmedarbeider Anders Gogstad.

Det er meningen at kunstnere av forskjellig slag kan få stille ut i galleriavdelingen. Ulike hjemmestrikkete og sydde produkter ligger også ute for salg.

— Folk kan ha produkter på utstilling for en periode. Når de selges, tar vi en kommisjon, forklarer Anders.

Ellers håper «Tilsammans» å kunne bruke kunstnerkroken på flere måter, til videoinstallasjoner og klubbkvelder. Kanskje. Eller til å samarbeide med BEK, Bergen Senter for Elektronisk Kunst. For eksempel. Og så var det snakk om en bar.

— Det ligger litt på is, sier Anders.

Spill og strikketøy

I et hjørne står en bilbane som er til salgs. Jukeboksen i kafeen blinker. Musikkanlegget er plassert i et gammelt, blåmalt kjøleskap. Margun Fuglestrand rydder kaffekopper.

— Vi ville skape et miljø med alt mulig, sier Michelle Forrest.

Sammen styrer de to «Happy Daze Café», og ønsker spill og strikketøy hjertelig velkommen.

— Ha det bra, gutter! roper Margun etter en gjeng skoleelever som forsvinner ut av døren.

— De hadde ikke penger i dag, forklarer hun og smiler.

Men det er muligheter for en Margun-mikset milkshake i morgen også.

KOLLEKTIV LYKKE: André Louis Dod (f.v), Margun Fuglestrand, Michelle Forrest og Anders Gogstad, milkshake, scootere, kunst og klær har slått seg ned i sentrum. - Vi vil ikke være som et kjedekonsept, sier Anders.<br/>Foto: MAGNUS KNUTSEN BJØRKE