Nicolas Sarkozy, høyrepartiet UMP:

Presidenten har grunn til å bagatellisere målingene. De spår at han blir den første franske presidenten siden 1981 som bare får én periode. Før første valgomgang ligger han litt bak hovedutfordrer Francois Hollande — begge vaker under 30 prosent.

Sarkozy må vinne denne for å kunne gå videre til andre omgang med mest mulig selvsikkert kroppspråk. Men målingene spår en kjempesmell for ham 6. mai.

Et problem er at så mange aktivt misliker Sarkozy. Høylydte grupper mener presidenten er vulgært nyrik, eller halvrasistisk og farlig. Men Sarkozy er en fighter.

Den økonomiske krisen er det vanskelig å skaffe stemmer på. Under mottoet ”Det sterke Frankrike” har presidenten i stedet jaktet på velgere som ellers vil gå til den innvandringsfiendtlige og nasjonalistiske Marine Le Pen.

Eva Joly, De grønne:

Norsk-franske Eva Joly blir ikke president. Miljøsaken har druknet i valgkampen, og støtten i målinger er mellom 1,5 og 3 prosent. Men Jolys kamp mot grådighetskultur og fordommer har gjort damen med de røde — nå grønne - brillene til kjendis i Frankrike.

Livet stanser ikke ved overgangsalderen, fastslår Joly. Hun har presset seg på en politisk elite av personer formet ved de samme skolene og sosiale sirklene. 67 år gamle Joly kom fra Oslo øst og var 18 år da hun dro til Paris som au pair. Seinere satte hun seg i kolossal respekt som korrupsjonsjeger. Men president? Nei.

Mange holder mot henne den norske aksenten. Og da Joly 14. juli i fjor heller ville ha sivilt 17. mai-tog enn militærparade på nasjonaldagen, hevdet statsminister Francois Fillon at hun ikke forsto franske tradisjoner, verdier eller historie. Det skremte ikke Joly, som peker på at hun har bodd lenger i Frankrike enn Fillon.

Du kan også se Jolys klassiker til forsvar for folk med aksent her.

Francois Hollande, sosialistpartiet:

Det første Hollande skal gjøre hvis han blir president, sier han, er å kutte sin egen lønn med 30 prosent. Det passer til et tidligere løfte om 75 prosent skatt på inntekter over en million euro.

Hollande leder i målingene, ikke bare fordi folk er grepet av ham. Mange er klar for en alminnelig mann etter fem år med ”president Bling Bling” Sarkozy. Men den tidligere partilederen går for å være både omgjengelig og vittig.

Han har aldri sittet i regjering og mangler erfaringen som er Sarkozys beste kort. Hollande skylder i stedet på Sarkozy for krisen.

Selv lover han å reforhandle EUs finanspakt, som pålegger landene budsjettbalanse. Det kan gi ny dynamikk i EU.

Jean-Luc Mélenchon, Venstrefronten:

Kandidaten som presser Francois Hollande fra venstre, lager vekkelsesstemning når han forteller folk at det skal bli slutt på EUs nykapitalistiske sparepolitikk som både er urettferdig og virker mot sin hensikt. ”Anti-kapitalismens pitbull” var lenge usynlig i mediene.

Det er han ikke etter at han samlet 100.000 mennesker som veivet røde flagg på Bastille-plassen i Paris. Målinger spår at han får inntil 17 prosent av stemmene i morgen og blir nummer tre.

Mélenchon er mot EU og mot Nato. Han vil konfiskere inntekter på over 350.000 euro (2,6 millioner kroner).

— Kampen vår er en kulturkamp, sier Mélenchon.

Han kaller fransk ”hjertets språk” og engelsk ”regnskapsspråket”.

Denne tullevideoen for Mélenchon har også fler enn én million visninger på YouTube.

Marine Le Pen, høyrenasjonalistiske Nasjonal Front:

Le Pen er den mest populære kandidaten blant velgere mellom 18 og 24 år; de som rammes hardest av gjeldskrise og arbeidsløshet. Datteren av partistifteren Jean-Marie Le Pen har mye frustrasjon å spille på når hun hamrer løs mot det hun mener er årsaken til elendigheten: EU, den politiske eliten og innvandrere.

Juristen Le Pen overtok partiledelsen og ville gjøre farens ekstreme Front National mer stuereint. I presidentvalget i 2002 sjokkerte faren med å bli nummer to i første valgomgang og gå videre til den andre.

Tidligere i valgkampen kunne det se ut til at Marine Le Pen kunne bli en like hard utfordrer. Men det var før Sarkozy for alvor begynte å fri til hennes velgere. Dagens målinger gir henne opptil 16 prosent.

Francois Bayrou, sentrum-høyre:

Bayrou er mannen som hvert femte år prøver å lage seg et politisk rom midt i fransk politikk. Hesteoppdretteren fra sørvest tok 18,6 prosent av stemmene i forrige presidentvalg.

Han er den personlig best likte av alle de ti kandidatene i år. Men nå ser det ikke ut som sentrumspolitikeren vil få betalt i stemmer. Han er nummer fem i målingene.

Bayrou er tidligere lærer med politiske røtter på høyresiden av sentrum. Men forholdet til presidenten er distansert. En gang kalte han Sarkozy for ”et barbarisk barn”.

Hvem er din favoritt i det franske presidentvalget? Syng ut under!