1. oktober inviterer værvertinnene Benedikte Rasmussen, Eli Kari Gjengedal og Gry Hege Thorslund bergensere til Charity Auction i Grieghallen for å samle inn penger til kreftsaken.

GURO ISTAD

TOR HØVIK (foto)

Mennene bak Charity Auction er Mark Pettit og Anthony Hill. De har begge vært rammet av kreft, men er friske i dag. Det er åttende gang auksjonen arrangeres, og i år har arrangementet vokst seg så stort at de må ta byens storstue til hjelp. De to australierne har dessuten fått drahjelp av tre værdamer.

— Vi skal introdusere de som skal opptre på scenen, og sy hele showet sammen, sier Benedikte Rasmussen. Sammen med Eli Kari Gjengedal og Gry Hege Thorslund skal hun være vertinne på årets auksjon.

— Så langt har de samlet inn over en million kroner til kreftsaken. Det er utrolig bra, sier Benedikte, tydelig imponert over initiativtakerne.

Unikt engasjement

Flere artister stiller også velvillig opp for å kaste glans over auksjonen, som i år går til inntekt for Foreningen for Brystkreftopererte i Bergen.

Doddo, som nylig sto frem i BTMagasinet og fortalte om sin kamp mot kreften, stiller. Det gjør også Nathalie Nordnes, Eirik del Barco Soleglad, Søstrene Trætteberg og Octavia Sperati. Blant andre. Ordfører Herman Friele skal åpne showet.

— Det er jo det som er så unikt med denne byen; det enorme engasjementet. Folk stiller velvillig opp. Og så har vi ildsjeler her, som Mark og Anthony, sier Benedikte, som håper at bergenserne vil kjøpe billetter og støtte arrangementet.

Tidligere har også blant andre Guro Fostervold, Nils Gunnar Lie og Davy Wathne bidratt til auksjonen. Eli Kari er også dreven i auksjonsarbeidet.

— Jeg har vært med flere år tidligere, men da har jeg auksjonert vekk værrelaterte ting, som paraplyer, forteller hun.

I år er det mer enn paraplyer som skal auksjoneres vekk.

— Alt mellom himmel og jord, røper Eli Kari.

— Blant annet en båt verdt rundt 160.000 kroner, supplerer Benedikte.

Og summen de forventer å få inn?

— The sky is the limit, sier Benedikte optimistisk.