Mannen er nå siktet for voldtekt av en 36 år gammel kvinne på Nesttunsenteret denne uken.

Episoden på Oasen skjedde mens vekteren gjorde kvelds— og helgejobber på senteret.

Senterleder Marianne Nyborg ved Oasen sier at hun krevde vekteren fjernet umiddelbart etter at forholdet til jenten, som da var midt i tenårene, ble oppdaget.

– Jeg er forundret over at han fremdeles er ansatt i Security West, sier Nyborg.

Vekteren var ansatt hos Tony Fenstad og Øivind Gullberg i Security West. Selskapet var innleid av oslobaserte Personellsikring as, som har vekteroppdraget på Oasen.

– Råttent eple

Etter at Nyborg hørte om voldtektssiktelsen, konfronterte hun Fenstad og Gullberg. Ifølge Nyborg kunne de ikke gi noen forklaring på hvorfor vedkommende fortsatt er ansatt.

Forholdet mellom vekteren og tenåringsjenten ble ikke anmeldt, etter ønske fra foreldrene til jenten. Foreldrene krevde vekteren fjernet, og det skjedde.

Personellsikring har fremdeles vekterjobben på Oasen, men Nyborg skal mandag vurdere oppdraget.

– Tilliten til selskapet er under vurdering, sier Nyborg, som understreker at selskapet har gjort en god jobb på Oasen, bortsett fra denne ene personen.

– De har gjort en ypperlig jobb gjennom mange år, men har tydeligvis hatt et råttent eple hos seg, sier Nyborg.

Hørt om saken senere

Daglig leder i Personellsikring, Renny Kristoffersen, understreker at vekteren ikke var ansatt hos dem da episoden skjedde.

– Vi visste ikke noe om dette da det skal ha skjedd, det var Security West som underleverandør sin oppgave på sjekke hvem dem de ansatte. Vi hørte om saken først i ettertid, sier Renny Kristoffersen.

Han vil ikke kommentere saken noe videre.

Nielsen, Rune