De ansatte i vaktselskapet Protect Servicepartner slår nå alarm etter en kraftig økning av voldelige stoffmisbrukere på Storsenteret. Daglig blir vekterne på truet på livet med våpen og sprøytespisser. Etter et ekstraordinært møte med politiet fredag ble det avgjort at vaktholdet må dobles som følge av de alvorlige forholdene, melder TVHordaland.

Ny generasjon narkomane

— Det er veldig lett å bruke sprøyter, men vi finner også stikkvåpen og køller. Vektere er også blitt truet med våpen, sier Tore Vik - avdelingsleder i Protect.

Vekterne på Storsenteret håndplukkes. Jobben er krevende. Antall rusmisbrukere som ferdes i området er økende.

— Vi ser veldig mange yngre narkomane, en ny generasjon. De går veldig ofte på amfetamin, og er veldig aggressive, forteller Vik.

I løpet av et døgn er opptil 30 000 mennesker innom Bergens Storsenter og busstasjonen. Omtrent daglig må vekterne tilkalle politiassistanse.

— Vi ser veldig alvorlig på dette. Vekterne fortjener den beskyttelsen vi kan gi. Forutsetningen er at vi blir varslet når slike ting skjer, sier Harald Antun, sjef ved Ordensavdelingen i Bergen politidistrikt.

Dobler bemanningen

Nå dobler vaktselskapet bemanningen på Storsenteret som følge av vekternes truende hverdag.

Tore Vik har selv opplevd å bli truet på livet.

— Jeg vet aldri hva som skjer når jeg kommer på jobb. Det ligger jo en spenning i det, men man kan få nok.

Du kan lese mer om denne saken i lørdagens utgave av Bergens Tidende. Du kan også møte Tore Vik i fredagens sendinger på TVHordaland.

REDD: Tore Vik vet ikke hva som møter ham på jobb. - Det kan bli litt for mye, medgir han.
FOTO: TVHORDALAND