36-åringen er nå tiltalt for å ha utført en seksuell handling uten samtykke, skriver nettavisen ibergen.no. Ifølge politiet skal han ha trakassert en kvinnelig ansatt på kjøpesenteret Oasen i Fyllingsdalen, der han i en periode jobbet som vekter.

Kvinnen har forklart at mannen kløp henne i baken, og sa at han ville ha sex med henne på bakrommet. Han skal også ha forsøkt å kysse kvinnen, skriver ibergen.no. Episoden skal ha funnet sted i siste halvår i 2005.

En gang skal vekteren ifølge tiltalen også ha utøvd vold mot kvinnen, ved å dytte henne opp mot en vegg og holde henne fast.

Fikk sparken

Episoden skal ha funnet sted i forbindelse med at vekteren fikk sparken fra jobben ved Oasen, etter at det ble oppdaget det som ifølge senterledelsen var et «uregelmessig forhold» mellom ham og en tenåringsjente som jobbet ved senteret.

Foreldrene til jenten ville ikke anmelde forholdet, men forlangte vekteren fjernet. Konflikten som oppsto da mannen fikk sparken skal ifølge ibergen.no ha utløst episoden mannen nå er tiltalt for.

— Jeg har mottatt berammingen og tiltalen. Etter ferien vil jeg ha en gjennomgang med min klient, sier vekterens forsvarer Stein Erik Ottesen til iBergen.no.

Voldtektssak henlagt

Vekteren ble i november i fjor pågrepet og siktet for voldtekt, etter at en kvinne hevdet at han hadde forgrepet seg på henne på Nesttun senter, der mannen da jobbet som vekter.

Vekteren ble sittende i varetekt i mer enn tre måneder, før denne siktelsen ble henlagt i juni.

Etter henleggelsen varslet vekteren og hans forsvarer at han vil kreve erstatning for uberettiget straffeforfølgelse etter voldtektsanklagen.

Strafferammen for seksuell handling uten samtykke, som vekteren nå er tiltalt for, er bøter eller fengsel inntil ett år.