37-åringen er nå tiltalt for å ha utført en seksuell handling uten samtykke, krenkende eller uanstendig adferd og legemsfornærmelse.

Rettssaken mot ham begynte i Bergen tingrett i dag. Ifølge politiet skal han ha trakassert en kvinnelig ansatt på kjøpesenteret Oasen i Fyllingsdalen, der han i en periode jobbet som vekter.

Kvinnen har tidligere forklart at mannen kløp henne i baken, og sa at han ville ha sex med henne på bakrommet. Episoden skal ha funnet sted i siste halvår i 2005.

En gang skal vekteren ifølge tiltalen også ha utøvd vold mot kvinnen, ved å dytte henne opp mot en vegg og holde henne fast.

— Han har hatt en uakseptabel seksualisert atferd, til tross for at hun gjentatte ganger ba ham stoppe, sa aktor Elisabeth Deinboll i sin innledning i retten i dag.

Fikk sparken

Episoden skal ha funnet sted i forbindelse med at vekteren fikk sparken fra jobben ved Oasen, etter at det ble oppdaget det som ifølge senterledelsen var et «uregelmessig forhold» mellom ham og en tenåringsjente som jobbet ved senteret.

Vekteren ble i november i fjor pågrepet og siktet for voldtekt, etter at en kvinne hevdet at han hadde forgrepet seg på henne på Nesttun senter, der mannen da jobbet som vekter.

Vekteren ble sittende i varetekt i mer enn tre måneder, før denne siktelsen ble henlagt i juni.

Etter henleggelsen varslet vekteren og hans forsvarer at han vil kreve erstatning for uberettiget straffeforfølgelse etter voldtektsanklagen.

Strafferammen for seksuell handling uten samtykke, som vekteren nå er tiltalt for, er bøter eller fengsel inntil ett år.

ØRJAN DEISZ