Volden og truslene fant sted i deres felles hjem i Bergen ved to anledninger i fjor. Begge gangene skjedde volden etter at de hadde kommet hjem fra fest.

Første gang var i februar. Vekteren i 20-årene og samboeren havnet i krangel. Det endte med at han holdt henne rundt halsen og truet med å «...knekke nakken hennes på en-to-tre», ifølge dommen i Bergen tingrett.

Deretter knuste han en kopp mot hodet hennes.

Politiet vitne

Andre gang var i oktober. Denne gangen ble politiet selv vitner til voldsutøvelsen.

De hadde blitt tilkalt til parets hjem på grunn av husbråk. Gjennom vinduet så de at vekteren holdt en kniv mot samboerens hals, og en annen kniv mot hodet. Da tilkalte politiet forsterkninger som rykket ut med våpen.

Samboeren har i retten forklart at vekteren uten foranledning truet henne med knivene. Hun hadde blåmerker etter denne natten.

Husker lite Etter først å ha erklært seg ikke skyldig, erkjente mannen straffskyld under rettssaken. Han har forklart at han husker lite av hendelsene på grunn av stort alkoholinntak, men han har ikke bestridt ekssamboerens vitneforklaring.

Retten mener at det må reageres strengt mot denne type vold i hjemmet. Mannen i 20-årene er dømt til fem måneders ubetinget fengsel.

— Vi synes at straffeutmålingen er noe streng, og vi vil nok anke den, sier mannens forsvarer, Egil Jordan.