Vekteren ble pågrepet og siktet for voldtekt i november i fjor, etter at en kvinne hevdet at hun var blitt voldtatt på Nesttun senter.

Vekteren satt tre måneder i varetekt etter pågripelsen. I mai ble saken ble henlagt.

37-åringen ble likevel tiltalt i en annen sak, for å ha begått en seksuell handling mot en kvinnelig ansatt på Oasen kjøpesenter.

Funnet skyldig

Ifølge dommen skal vekteren ved flere anledninger ha strøket kvinnen på baken, og tatt fast om baken hennes, samtidig som han sa han ville ha sex med henne.

Ved en anledning skal han også ha forsøkt å kysse henne.

Vekteren er i Bergen tingrett funnet skyldig i å ha foretatt en seksuell handling med en person som ikke samtykket, og i krenkende eller uanstendig atferd.

37-åringen forklarte at det som skjedde mellom ham og kvinnen bunnet i en flørt mellom dem, og at de var gjensidig interessert i hverandre.

Dette har kvinnen avvist, og ble trodd av dommerne.

Frikjent for vold

37-åringen var også tiltalt for vold, etter at han ifølge tiltalen skulle ha dyttet kvinnen inn mot en vegg og holdt henne fast.

På dette punktet er mannen frifunnet av retten. Dommerne mener vitner som har forklart seg om episoden har gitt motstridende beskrivelser av det som skjedde.

Dermed er hendelsesforløpet, foranledningen til det og rekkefølgen av det som skjedde så uklart at 37-åringen ikke kan dømmes, mener dommerne.

37-åringen er dømt til betinget fengsel i 24 dager.

ARBEIDSPLASSEN: Vekteren på Oasen kjøpesenter er nå dømt for beføling.
Bergens Tidende