Se videoreportasje øverst

Hendelsen skjedde ved Korskirken i Bergen sentrum ved 13.40-tiden. En vekter fra Securitas slapp unna med kuttskader i armen.

Mannen ble tatt med makt inn i politibilen.
PER LINDBERG

— Personen hogg etter vekteren flere ganger. Han er til alt hell uskadet, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

— Det var et slagsmål i forkant, og jeg så mannen gå mot kirken. Det så ut som om han ville snakke med en vekter. Så dro han opp en kniv og hogg mot ham flere ganger, sier en mann som var på stedet til BT.

— Det er utrolig at det gikk bra. Hadde han ikke brukt sikkerhetsvest, ville ikke dette ha gått så bra som det gjorde, legger han til.

Slept inn i kirken

Politiets fikk raskt kontroll på kniven og brukte pepperspray for å pågripe mannen, som de deretter slepte inn i Korskirken.

Før han ble tatt inn i kirken, kjempet han imot, og vektere og politi holdt kontroll på mannen som lå på asfalten.

- Stakk vekteren

Den første meldingen til politiet gikk ut på at Securitas hadde sin fulle hyre med å få kontroll etter et slagsmål på Korskirkeallmenningen.

PÅGREPET: Mannen ble sprayet med pepperspray og lagt i bakken.
RONALD HOLE

Selskapet ble tilkalt av en av sine kunder, som oppdaget slåsskampen ute på gaten.Securitas sier at de rykket ut med tre mann. En mann av utenlandsk opprinnelse gikk så til angrep på en av dem og prøvde også å kutte seg selv.

— Da vi kom til stedet, stakk mannen en av vekterne. Men alle tre er uskadet, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Jarle Ramskjær.

Skjorten flerret opp

— De hadde heldigvis vest og hansker. Det er standardutstyr. Men skjorten var flerret opp. Det kunne absolutt gått ille, sier Ramskjær.

Han sier at selskapets ansatte er godt trent for slike situasjoner. Spesielt de som jobber med områdekontroll, er vant til å være først ute.

Mannen som ble angrepet, blir nå tatt hånd om av selskapets kollegastøtte-tjeneste.

Da mannen ble fraktet fra Korskirken og inn i den ventende politibilen, haglet skjellsordene fra flere mennesker som har tilholdssted i området mot den pågrepne mannen. Stemningen var svært amper.

Vet du noe? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post

LAGT I BAKKEN: Mannen ble lagt i bakken etter at han knivstakk en vekter utenfor Korskirken i Bergen sentrum. Han kjempet lenge imot mens han lå på bakken.
PER LINDBERG
RYKKET UT: Politiet var raskt på pletten.
PER LINDBERG