Klokken har så vidt krøpet over 06.00, de fleste i Bergen ligger fortsatt og sover under dynen. Men ikke Astrid Holmen i Jon Smørs gate. Den 26 år gamle fysioterapistudenten har nemlig særdeles irriterende og høyt uønsket vekketjeneste iscenesatt av Veidekke og Klostergarasjen hver bidige morgen.

Mens vanlige dødelig kan ligge minst en time til før vekkerklokken kimer, kan Astrid bare glemme videre søvn.

Det bankes først stille, men rytmisk. Lydnivået stiger og synker med ujevne mellomrom, men det er liten tvil om at et langvarig forhold til «poltergeist»-bankingen vil kunne tære på selv nerver av stål.

— Jeg skjønner jo at de må jobbe og få Klostergarasjen ferdig, men kunne de ikke tatt litt mer hensyn, spør Astrid Holmen oppgitt.

Hun og andre beboere i området hvor Klostergarasjen bygges vekkes hver morgen kl. 06.00 av banking og boring. Lørdager kan arbeidet ofte starte kl. 07.00. Sjelden gir anleggsarbeiderne seg før kl. 22.00 om kvelden.

— Det må da være noe som heter nabovern. Selv om de skulle ha lov til dette, er det ufint ikke å ta vanlig hensyn til folk. Kunne de ikke heller brukt tre måneder ekstra på å ferdigstille garasjen og jobbet fra 08.00-17.00 som vanlige folk?

Så frustrert er 26-åringen at hun har vurdert å si opp leiligheten og flytte.

— Hvordan kan de med god samvittighet få seg til å plage folk på den måten, til og med på lørdagsmorgen?

Bergens Tidende bringer spørsmålet videre til Truls Lorentzen, direktør i Klostergarasjen AS.

— Det er jo dessverre sånn at skal man sprenge og lage et så stort garasjeanlegg, så vil det jo føre med seg forstyrrelser for noen. Sånn er det. Det er beklagelig, men vanskelig å unngå, sier Lorentzen til BT.

— Det som er et faktum er at Veidekke, som er entreprenør for dette arbeidet, har arbeidstid fra 06.00-22.00 mandag til fredag. De forholder seg til Oslo Helseråds forskrifter, som gjelder som et generelt grunnlag og som også er godkjent her i Bergen, sier Lorentzen.

Han sier videre at det har vært møter med helsemyndighetene i Bergen, som ikke har funnet grunn til å gripe inn.

— Dette er under kontroll, mener Klostergarasjens direktør.

SLITEN: Astrid Holmen er trøtt, sliten og frustrert. Bankelyder og boring fra arbeidet med Klostergarasjen stjeler søvn hver eneste morgen. <p/> FOTO: ARNE NILSEN