Rett før klokken 20.30 var det fremdeles køer utover mot Sotra. Syv timer etter den tragiske ulykken på Sotra.

Trailersjåfør Torgeir Bakke brukte tre timer fra Puddefjordsbroen til avkjørselen mot Loddefjord.

— Jeg ringte inn til politiet for en halv time siden og fortalte dem at det fremdeles var kø. Først da sendte de av gårde tre politimotorsykler for å gjøre noe med køene, sier Bakke.

Reagerer kraftig

Han synes det er tragisk når slikt skjer, men mener trafikken burde gli bedre syv timer etter ulykken.

— Jeg reagerer kraftig på at politiet ikke har vært på plass for å dirigert trafikken hele tiden. Jeg tenker ikke bare på meg selv, men det er også mange biler med barn i bilen, sier han.

Sjåføren bak Bakke har også ringt til politiet og fikk da beskjed om at det var en trailersjåfør som hadde meldt ifra og at politiet var på vei.

— Jeg så motorsyklene passere meg for ikke så lenge siden, sier Bakke til bt.no ved 20.20 tiden.

Han håper å komme frem med varene til CCB i løpet av kvelden.

Trafikkekaos

Operasjonsleder Preben Wallestad ved Hordaland politidistrikt opplyste til bt.no like etter klokken 19 at køene hadde begynt å løse seg opp.

Trafikkulykken ved Arefjord i 13.30-tiden i dag skapte trafikkaos både for busspassasjerer, bilister og andre som ferdes på veiene.

Tre kjøretøy var involvert i ulykken, og to personer måtte skjæres ut av vrakene etter smellen. Begge de to personene er nå bekreftet omkommet.

Rett etter ulykken ble riksvei 555 stengt begge veier ved Arefjord.

Ifølge vaktoperatør ved Veitrafikksentralen i Hordaland, Ove Amundsen, oppfordret folk om å smøre seg med tålmodighet de skulle ut mot Sotra.

— Vanskelig situasjon

— Trafikksituasjonen er veldig vanskelig akkurat nå. Det er køer helt fra ulykkesstedet og inn til Damsgårdstunnellen, sier Amundsen i ettermiddag.

Han opplyster at farten var blitt regulert ned inne i tunnelen for å gjøre folk oppmerksom på situasjonen.

Bilister rundt Kokstad og langs Bjørgeveien blir også berørt i ettermiddag.

Der trafikken fra Askøy og Sotra møtes ved Storavatnet, er det full stopp.

I tillegg var det mist en bilist som både skapte problemer for seg selv og medtrafikantene da bilen gikk tom for strøm.

I gang med ryddingen

Klokken 16.30 kom bergingsbilene til ulykkesstedet, og arbeidet med å rydde veien startet.

— Det er fortsatt fulle køer i alle retninger, men vi har et håp om at veien snart kan åpnes, sier vaktoperatør Tore Tysse ved Veitrafikksentralen i Hordaland til bt.no

Politiet trenger tid

Amundsen opplyste til bt.no i ettermiddag at det er opprydningsarbeidet i etterkant av ulykken som tar tid. Ved alvorlige ulykker skal en ulykkeskommisjon opprettes, og denne skal analysere ulykken før bilene kan fjernes.

— Etter at politiet er ferdige, vil vi likevel måtte vente 1,5 timer før vi har en normal trafikksituasjon igjen, sa Amundsen.

— Vi kommer til å merke dette til langt utpå kvelden, sa Tysse.

For lokalkjente var det omkjøringsmuligheter, men ikke for vogntog.

Status klokken 17.30: - Veien er ryddet, men det kan fortsatt gå en time før vi har en normal trafikksituasjon, sier Amundsen til bt.no.

Han sier at det fortsatt er stillestående kø fra og med Damsgårdstunnellen og utover mot Bergen vest. i tillegg begynner flere å få problemer med biler som går tomme for bensin eller strøm, eller at bilene går varme.

— Denne situasjonen har allerede flere ringvirkninger. Ingen har ringt oss og fortalt om biler som står enda, men det er fordi det er stillestående kø. Når bilene begynner å rulle igjen, oppdager folk at bilene ikke går lenger, sier han.

Status klokken 18.45: Veitrafikksentralen i Hordaland melder om fortsatt stillestående kø fra Puddefjordsbroen og utover mot Bergen vest.

LANG VEI HJEM: Mange kommer til å bruke svært lang tid på turen hjem i dag. FOTO: Silje Gomnæs
I SJU STEINER:
NYGÅRD: Her på Nygård på Laksevåg, var køene lange. FOTO: Vegar Valde