Regnet har bøttet ned, og det merkes godt i trafikken.

– Det er mye overvann rundt om i byen. Vi sliter spesielt utenfor Damsgårdstunnelen, der det er mye vann i veien. Men nå har vi folk på stedet og får hindret at folk kjører ut i de verste dammene, sa Roger Johannessen ved Vegtrafikksentralen i formiddag.

Klokken 13.30 kunne politiet opplyse at de fikk tatt unna vannet utenfor tunnelen og at trafikken nå går greit.

Problemer flere steder

Operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Oddvar Nordfonn, forteller at overvann på veiene skaper problemer i hele Hordaland. Like før klokken 12 kunne han fortelle at politiet hadde fått melding om overvann i vei på følgende steder:

  • Fjøsangerveien i Bergen, ved Rema 1000 like før Krambua kommer det ned vann far Grønnestølssiden.
  • Mellom Damsgsårdstunnelen og Lianakktunnelen.
  • I Sandviken.
  • I Salhusveien.Stener på størrelse med mursteiner i veibanen

I tillegg har politiet fått melding om steiner som har falt ned i veibanen i Stalheim i Voss kommune. Her har veien vært sperret i en halvtime, men er nå åpnet igjen.

Senere ble Stalheimstunnelen stengt på grunn av ras og flom.

Også ved kraftanlegget i Matre har steiner falt ned i veien.

– Steiner på størrelse med mursteiner har falt ned i veien. En bli skal ha fått en stein i panseret. Veitrafikksentralen har sendt ut folk for å rydde opp, sier Nordfonn.

– Kjør forsiktig

Han ber også folk om å være obs på vannplaning når de er ute og kjører i dag, og spesielt være forsiktig ved tunnelåpninger, steder der vann kan samle seg og når man kommer fra tørre veier til våte områder.

– Det er ikke lurt å bremse rett før steder man kan få vannplaning, kjør heller forsiktig, sier han

Har du tips eller bilder fra steder der været skaper problemer i trafikken? Kontakt oss på SMS/MMS til 2211, telefon 02211 eller 2211@bt.no.