Livet besto av deres store lidenskap, å dra på turer med bilen sin sammen med barna. Nina Ledang kommer aldri til å kunne leve det samme livet som hun gjorde før ulykken for litt over to år siden.

Se og hør familiens sterke historie her.

Ble slept under bilen

Datoen var 4. august 2007, og familien hadde stoppet med bobilen på et kjøpesenter i Danmark. Der oppdaget de at en tyv hadde brutt seg inn i bobilen deres og var i ferd med å kjøre vekk med den.

Tobarnsmoren forsøkte å stoppe tyven, men ble kjørt rett ned og slept ti meter bortover asfalten. Hennes to døtre og ektemann ble vitner til det hele.

40-åringen svevde lenge mellom liv og død. Da hun våknet opp på sykehuset etter ulykken, kunne hun verken snakke eller bevege seg.

Fra et vanlig familieliv på Sotra ble nå hver dag en kamp for å klare å gjøre helt hverdagslige ting.

— Alt er snudd helt på hodet, sier ektemannen John Martin Ledang.

Hun tilbrakte over et år på sykehus og sykehjem, før hun kunne komme hjem til familien sin.

- Bli en bedre kone og mor

Hver dag trener Nina med ektemannens hjelp, og hver dag kan yngstedatteren Natalie (16) se at moren gjør ørsmå fremskritt.

— Hun har kommet seg mye og har vært veldig flink. Jeg har glemt hvor dårlig hun var da hun lå på sykehuset, forteller datteren.

Moren er opptatt av å fortsette treningen.

— Motivasjonen min for å trene er John Martin og ungene mine. Slik at jeg kan bli bedre på sikt og de får en bedre kone og en bedre mor, sier hun.

Oppskriften på et lykkelig ekteskap

Hvordan har ulykken påvirket ekteskapet?

— Det har styrket ekteskapet, mener John Martin.

— Oppskriften på et lykkelig ekteskap er dårlig hukommelse og godt humør, sier Nina og ser på ektemannen sin mens hun ler.

Usikker fremtid

— Jeg har ikke noen spesielle tanker om fremtiden. Det spørs hvordan det blir. Men jeg håper jeg kan gjøre litt mer selv, forteller tobarnsmoren.

— Sånn som situasjonen er nå er det vanskelig å tenke seg om det vil bli så mye annerledes. Jeg håper livskvaliteten hennes blir bedre, sier ektemannen.

Tross usikker fremtid er han sikker på en ting.

— Jeg var der da hun falt, og jeg vil være der når hun reiser seg igjen, sier ektemannen.

FØR: Paret giftet seg i 1990. De håper begge to at Nina en dag vil kunne klare seg selv og at de kan leve et tilsvarende normalt liv.
Privat
USIKKERHET: Døtrene vet ikke om de vil få den samme mammaen sin igjen.
Privat
STYRKET EKTESKAPET: Nina trenger hjelp 24 timer i døgnet. - Det har styrket ekteskapet vårt, sier ektemannen.
Sonja Ystaas
SAMMEN OM ALT: Når ektemannen må fikse noe i garasjen, er Nina med.
Sonja Ystaas
Sonja Ystaas