Veien ble stengt etter et steinras fredag kveld. Lørdag morgen kom en geolog til stedet. Etter en tur i fjellsiden slo geologen fast at det var trygt å åpne veien igjen.

Store steinblokker ble fjernet og går trafikken som normalt.

— Vi har ikke fått meldinger om køer eller noen utfordringer knyttet til trafikken, sier Idar Sangolt, trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen.

Mens veien har vært stengt har Statens vegvesen anbefalt omkjøring via fylkesvei 7 eller riksvei 13 for tyngre kjøretøy. Personbiler har kunnet kjøre fylkesvei 314, mellom Bulken og Dale.

— Omkjøringen har gått greit. sier Sangolt.

Ventet på geolog

Like etter klokken 23 fredag kveld fikk Statens Vegvesen melding om at en stor steinblokk og noen litt mindre steiner hadde rast ut i veibanen mellom Nakkagjelstunnelen og Vassenda. Østgående kjørefelt var dermed stengt av, men det var fortsatt mulig å passere veien i den andre filen.

Nakkagjelstunnelen og Vassenda ligger midt mellom Bolstadøyre og Evanger.

Klokken 08.00 lørdag morgen var veien fremdeles stengt.

— Rundt klokken 09.00 kommer en geolog for å vurdere faren for nye ras, før opprydningsarbeidet eventuelt kan starte, sa trafikkoperatør Roger Lemme da.

Tunge steiner

Rundt klokke 24 kom Statens Vegvesens lokale entreprenør til stedet. Han klarte ikke å flytte den aller største steinen. Det ble også fort vedtatt å stenge veien inntil geologer har vært på stedet.

— Vi sender ikke folk gjennom uten at vi vet at det er trygt, sa vaktoperatør Stian Rosnes fredag kveld.

Det er ikke første gang at steinras skaper problemer. Veien var i april stengt i en uke. Statens vegvesen måtte den gang rive ned noen farlige steinblokker som truet veibanen i Vaksdal.