Et stort snøskred har sperret veien i Jordalen i Voss kommune i over et døgn, men onsdag kveld ble veien åpnet, melder NTB.

Hvis ikke veien var blitt åpnet, ville det skapt problemer blant annet for dem som driver melkeproduksjon og er avhengig av å levere melken med tankbil.

Folk i Jordalen kommer seg heller ikke til butikk, og barna kommer ikke på skole når veien er stengt.

Klaget ikke

— Natt til tirsdag begynte det å rase. De prøvde å åpne veien i går formiddag, men det kom stadig nye ras så de måtte bare gi seg, sier Trond Olav Neteland, gårdbruker og styremedlem i Jordalen Grendalag.

Veien var stengt mellom de to tunnelene på Jordalsvegen, cirka to kilometer fra avkjøringen fra E16.

De innestengte klaget ikke.

— Her er det ingen butikk, men vi har kaffe. Så lenge vi har kaffe og majones så skal vi klare oss en stund. Vi er vant med å handle inn litt stort, sa Neteland til bt.no tidligere onsdag.

Bekymret De rundt 40 beboerne i Jordalen frykter nye ras på den livsfarlige veien, ifølge NTB.

Foreldre som har barn på skolen i Oppheim er bekymret for barna sine, skriver Avisa Hordaland. To dager i uken går elevene på skole der, resten av dagene er elevene på Jordal skule.

Eneste mulighet til å komme seg frem til bygden i krisetilfeller er skuter eller helikopter.

— I går var det ikke mulig å komme frem med helikopter, det var ingen sikt. Da måtte man ha kjørt skuter på tusen meter høyde for å komme frem, sier Neteland.