Det første skipet er allerede på plass i FAV-systemet. Rederiet har fått navnet Favorite Shipping AS med kontorer i Bergen, forteller Arne Veidung til Bergens Tidende.

Det første skipet i Arne Veidung-flåten er kjøpt fra nederlandske selgere i Groningen. Det er det Isle of Man-registrerte tørrlastskipet MS «Arrow» som er bygget i 1988 ved Bodewes-verftet i Hoogezand. Prisen ligger på rundt 30 millioner kroner.

Ifølge Veidung skal skipet trade så vel med containere som ulike typer bulklaster. Det er bortleid til det britiske Carisbrooke Shipping i Cowes på såkalte bare boat-vilkår. Det vil si at leietager skal drive og bemanne skipet som om de eide det selv. Avtalen gjelder i tre år. Skipet er allerede overtatt og har fått navnet MS «Favorite Arrow». Det er registrert under Bahamas-flagg.

— Vi skulle gjerne ha benyttet norsk flagg, men rammevilkårene er ikke gode nok slik det er i dag, sier Veidung.

— Flere skip?

— Ja, vi ser på kjøp av flere skip. Til å begynne med vil vi satse på langsiktig utleie, gjerne på bare boat-certepartier. Senere kan det bli aktuelt å bygge ut rederiet med drifts og kommersielle funksjoner, sier Arne Veidung.

Skipet som nå er anskaffet seiler vesentlig i Middelhavsfart mellom Tyrkia og Spania, og med turer til og fra Irland. Størrelsen er 5.150 dødvekttonn. Det nye rederiet Favorite Shipping AS eies 100 prosent av FAV-gruppen, som ellers består av industriproduksjon, produktutvikling og handelsvirksomhet.