Statens vegvesen hadde tirsdag en større kontroll på E16 ved Kvåle på Voss, i forbindelse med påsketrafikken.

Fire menn sjekket totalt 1200 biler i løpet av de syv timene kontrollen pågikk. Og resultatet var overraskende, ifølge kontrollansvarlig Sjur Nesbø.

— Ti kjøretøy manglet forsikring. Det hender det er noen som gjør det, men dette var ekstremt mange, sier Nesbø til BT.

Fikk kjøre videre

Han legger til at en stor andel av de kontrollerte var påsketurister som ikke ønsket å avbryte ferieturen. Det slapp de da også.

— Vi ordnet det slik at de som hadde behov for det, fikk kjøpe prøvekjennemerke og kunne fortsette turen, forteller Nesbø.

- Glad for å bli stoppet

Ifølge Vegvesenet er det ofte feil hos forsikringsselskapet som gjør at enkelte blir stoppet på grunn av manglende forsikring. Han oppfordrer folk til å være ekstra obs når de bytter forsikringsselskap.

— For de aller fleste, så er det ikke manglende betaling som er problemet. Når de tar kontakt med forsikringsselskapet sitt, så ordnes som regel alt på telefon og de får kjøre videre, forklarer Nesbø, som sier de fleste blir glad når de forstår hvorfor de stoppes.- Det kan jo bli dyrt om man kommer borti et trafikkuhell og forsikringen ikke er i orden, sier han.

Tok skiltet fra ti

I tillegg til de ti som manglet forsikring, ble også ti kjøretøy avskiltet på grunn av manglende EU-kontroll.

Men heller ikke her er det alltid bileier sin feil at man vinkes inn til siden, ifølge Nesbø.

— Noen hopper over EU-kontrollen, mens andre opplever at verkstedet har glemt å melde inn at bilen er kontrollert, forklarer han.