• Vi har bedt om en rapport fra det som skjedde i natt fra vår entreprenør, som er NCC, sier disktriktsvegsjef Olav Finne til bt.no.

NCC har på oppdrag fra vegvesenet ansvar for drift og vedlikehold av riksveiene i Bergen. Dette ansvaret omfatter også opprydding og klargjøring av veibanen etter biluhell.

I to-tiden i natt kolliderte en promillekjører med en stolpe ved den gamle bomstasjonen i Helleveien. Politiet opplyser at Vegvesenet ble varslet klokka 02,14. Veien ble stengt, og ble ikke åpnet igjen før ca. fem timer senere. Det selvfølgelige resultatet var endeløse køer fra nord inn mot Bergen i morgentimene i dag.

— Det kan virke som om det har tatt veldig lang tid å rydde vegen. Men foreløpig kan vi ikke si hva som gikk galt, eller om noe faktisk har gått galt, sier Olav Finne.

— Er det klarlagt når NCC ble varslet om en bil sperre veien ved bomstasjonen?

— Det arbeider vi også med å finne ut. Ved et uhell som dette, når bomstasjonen blir skadet, er det også mye elektronikk som må ordnes opp i. Så vi måtte ha elektriker på plass. Det skjedde raskt, og han kom fra Mesta, sier Olav Finne.

Les også: Dette mener leserne om køene

Si din mening her

ETTERSPILL: Disktriktsvegsjef Olav Finne lover å finne ut hvorfor ikke skadene etter denne ulykken lot seg reparere tidligere.
Arne Nilsen