• I verste fall må vi gå tilbake til betongskur. Selv om det vil være fryktelig trist å gå fra pen arkitektur til betong, så må vi vurdere busskur som er mindre fristende å ødelegge, sier vegsjefen i Hordaland, Ole Chr. Torpp til bt.no.

— Vi vil ikke la oss terrorisere av vandaler, men vi er nødt til å innrette oss slik at de reisende får ly for vær og vind når de venter på bussen. Det er beklagelig med et så svært omfattende hærverk på en natt som det vi nå har opplevd på bussterminalen i Åsane, presiserer Ole Chr. Torpp.

— Går det tilbake til de gamle stygge busskurene i betong nå?

— Jeg ønsker å vente med slike tiltak, men vi må prøve å få busskur som ikke knuses så lett. Det som er så beklagelig, er at vi hele tiden må bruke penger på å bygge opp igjen det som er ødelagt. I fjor som egentlig var et ganske bra år, brukte vi omtrent 200.000 kroner bare i materialkostnader på hærverk. I tillegg kommer utgiftene til selve arbeidet, forklarer han.

Vegsjefen i Hordaland forteller at de systematisk politianmelder alt hærverk slik at det skal få konsekvenser for de som blir pågrepet.

— Hærverk blir registrert på rullebladet. Det triste er at dette ofte er unge mennesker. Jeg reagerer som folk flest på alle ødeleggelsene. Dette må jo være uttrykk for at forholdene i samfunnet ikke er slik de skal være. Trolig en slags form for protest, manglende aktivitet eller tilhørighet. Fryktelig trist er det uansett, understreker Torpp.

Å få ordnet opp i de siste ødeleggelsene, tror vegsjefen vil koste et sted mellom 100.000 og 500.000 kroner.

— Vi ønsker å gi de reisende pene, delikate omgivelser og godt ly for vær og vind. Men når det hele tiden er hærverk, blir ikke standarden på det vi tilbyr god nok, konstaterer Ole Chr. Torpp.