— Jeg synes det har fungert veldig bra. Det er kjekt å få så mye tid sammen med henne, sier Vegard Hansen.

Med noen få ukers unntak har han hatt pappapermisjon og ferie helt siden datteren Freya kom til verden i mars. Slik fortsetter det frem til mars igjen, mens mamma Denise gjør unna det siste året av medisinstudiene.

— De er flinke sammen, smiler Denise, mens Vegard leker med Freya.

— Vegard er veldig snill. Det passet meg veldig fint med en sånn mann, det var egentlig en forutsetning.

At pappa tar så godt som hele foreldrepermisjonen er først og fremst et resultat av praktisk planlegging for den lille familien på Gyldenpris. Som student kan Denise være mye hjemme uansett, mens Vegards jobb i databransjen medfører mye jobbing utover normal arbeidstid.

— Vegard hadde nok ikke hatt anledning til å være hjemme før i seks-syvtiden hver kveld. Nå får begge være mye hjemme med henne samtidig. Hadde han jobbet ville han nesten ikke fått sett henne, sier Denise, mens Vegard bytter tøybleie på Freya. At far og datter har god kontakt er tydelig.

— Vi har en åtte måneder gammel baby som roper etter pappa om natten! Hun begynte med mamma, men begynte fort å rope etter pappa også. Jeg tror det er fordi han har så mye med henne å gjøre på dagen. Etter at man slutter å amme skal heller ikke mamma komme bort om natten, så hun står der og roper etter pappa, sier Denise.

Å være hjemmepappa krever nok også litt ekstra innsats enn å være mamma, tror hun. Vegard kunne ofte bruke tre-fire timer på å trille Freya opp til Haukeland for lunsj og amming. Mens Denise har fått en del spørsmål om hvorfor hun ikke er hjemme med datteren, er folk stort sett begeistret på Vegards vegne.

— Jeg har sjelden tidligere opplevd å få så mye positiv oppmerksomhet!

FAR OG DATTER: - Dette er moro! Ikke sant, lille vennen? Freya (8 måneder) trives godt sammen med sin hjemmeværende pappa Vegard.
Jan Lillebø