– Det var en sensuell og god stemning. Han ville det selv, sa den 42 år gamle overgrepstiltalte mannen da han møtte i Bergen tingrett i dag.

42-åringen er tiltalt for å ha hatt seksuell omgang med en 15 år gammel gutt og for å ha skjenket ham alkohol.

Nektet straffskyld

I retten i dag erkjente 42-åringen de faktiske forhold, men nekter likevel straffskyld etter tiltalen for det seksuelle overgrepet.

42-åringen ble kjent med 15-åringen i et ungdomsmiljø i sentrum hvor 42-åringen vanket en god del sammen med gutter i tenårene.

– Jeg føler at jeg har langt mer til felles med yngre personer enn personer på min egen alder. Mentalt står jeg mye nærmere 16-17-åringer enn dem som er i 40-årene, forklarte 42-åringen.

Den tiltalte ble i 1994 dømt for overgrep mot gutter under 12 år. I retten i dag hevdet 42-åringen at han den gang ble utsatt for et justismord.

– Det var en feil dom. Det har jeg hevdet hele tiden, sier 42-åringen.

For lukkede dører

Da det nå 17 år gamle offeret skulle forklare seg i dag, besluttet retten å la ham forklare seg for lukkede dører. Aktor fryktet at 17-åringen ikke ville klare å gi en fullstendig forklaring med pressen til stede.

I utgangspunktet var 42-åringen siktet for voldtekt av den 15 år gamle gutten. Senere har siktelsen blitt justert til å gjelde seksuell omgang med mindreårige.

42-åringen har senere anmeldt offeret i saken for å ha kommet med det han mener er en falsk voldtektsanmeldelse.