— Den drepte er den 32 år gamle Bjarne Skollerud Henden. Broren har forklart seg i foreløpige avhør i natt. Han har sagt at det var en uoverensstemmelse, og han har erkjent at det var han som brukte kniven, sier lensmann Olav Borlaug i Sogndal til bt.no.

Offerets lillebror ble pågrepet kort tid etter ugjerningen, i boligen der knivstikkingen fant sted. Det var knivstikkeren selv som meldte fra til politiet. Ifølge NRK har han forklart at han handlet i selvforsvar.

Politiet har funnet kniven som de mener ble brukt til å ta livet av 32-åringen.

Ved fotballstadion

Politiet opplyser at knivstikkingen fant sted i et bolighus på Fosshaugane. Åstedet ligger om lag 100 meter fra fotballaget Sogndals hjemmestadion, like ved idrettsbygget til Lærerskolen. Politiet tror de to brødrene var alene i boligen da drapet skjedde. Det var medisinsk nødpersonell som varslet politiet om knivstikkingen klokken 22.00 søndag kveld. Ambulansefolk forsøkte forgjeves å gjenopplive mannen, og klokken 22.40 ble han erklært død.

Skulle se fotballkamp

De to brødrene oppholdt seg på puben på Lægreid Hotell like før drapet, etter det bt.no forstår. De to skulle se fotballkampen mellom Sogndal og Brann på tv på utestedet. En halvtime før kampstart ble imidlertid den eldste av brødrene kastet ut fra stedet fordi han var sterkt ruset.

Lillebroren hans ble igjen på puben, og forlot stedet først like før kampen var over. Han skal ha gått rett til storebrorens leilighet, om lag ti minutters gange fra puben, og drapet skal ha funnet sted like etter ankomsten.

Kripos på vei til Sogndal

Politiet i Sogndal har bedt Kripos om bistand for tekniske undersøkelser på åstedet.

— Kripos er nå på vei til Sogndal, sier lensmann Borlaug til bt.no i formiddag.


BT beklager feil

I tidligere versjoner av denne saken, samt i BTs papirutgave mandag, kom vi i skade for å forveksle offer og gjerningsmann, og skrive at det var den yngste av brødrene som var blitt drept. Vi beklager feilen på det sterkeste.

<b>ÅSTEDET:</b> Knivstikkingen fant sted i en bolig på Fosshaugane i Sogndal.
Sogn Avis