• Han er blitt kastet ut i det ytterste mørke, sier 21-åringens forsvarer.

Fengslingsmøtet startet i 12-tiden tirsdag. Den siktede 21-åringen kom til rettsmøtet iført sandaler og T-skjorte.

21-åringen er anklaget for å ha knivstukket faren i leggen i 14-tiden lørdag, og for å ha gjort flere utfall med kniv mot en annen campingbeboer i 20-tiden samme kveld.

Forholdene skal ha skjedd på Midttun Motell og Camping ved Nesttun i Bergen, der 21-åringens far oppholder seg.

— Han erkjenner skyld for knivstikkingen, men ikke for trusler, ifølge politiadvokat Sigurd Olsen Granli i Fana-politiet.

21-åringens forsvarer, advokat Fredrik Verling, sier saken vel så mye handler om en ung mann som ikke har fått den nødvendige hjelp av norske myndigheter - og en familie som er blitt splittet.

— Hele familien, tre medlemmer, er blitt sendt ut av landet på ulike tidspunkt og på ulike grunnlag. Min klient ble bortvist i fjor høst, og har ikke fått den nødvendige hjelp i Norge verken før eller etter det, sier Verling.

I RETTEN: Forsvarer Fredrik Verling og aktor Sigurd Olsen Granli.
ØRJAN TORHEIM

Pistol

Ifølge advokaten kom 21-åringens far til Norge i 2009, og har bodd her siden, mens 21-åringen selv kom til Norge etter faren.

Politiet i Bergen jaktet på 21-åringen både lørdag og søndag, over store deler av Bergen, før han ble pågrepet utpå dagen søndag.

21-åringen ble i fjor arrestert etter å ha pistoltruet til seg en bil i Sandviken. Etter innleggelse på psykiatrisk sykehus ble straffesaken mot ham henlagt — og 21-åringen ble utvist fra Norge.

Han skal ha kommet tilbake til Norge i desember i fjor, men det skal være uvisst hvor han har oppholdt seg siden.

- Han er blitt sendt ut i det ytterste mørke

Forsvarer Verling mener det gjenstår avklaring rundt 21-åringens helse. Han poengterer at det i fjor - knyttet til bilranet 21-åringen var siktet for - ble reist tvil om den unge mannens tilregnelighet.

Saken mot ham ble henlagt på grunn av hans psykiske tilstand og han ble sendt ut av Norge, etter opphold på psykiatrisk sykehus.

— Han er blitt sendt ut i det ytterste mørke av norske myndigheter, for å si det litt spissformulert. Da kan slike situasjoner som i helgen lett oppstå, sier forsvarer Verling.

— Jeg er ikke lege. Men sykehistorien hans, og situasjonen nå, tilsier at han trenger hjelp.

Aktor, Sigurd Olsen Granli, sier at 21-åringens psykiske tilstand vil bli undersøkt nærmere.

— Vi har bedt om en såkalt primærpsykiatrisk undersøkelse. Det er med tanke på om 21-åringen skal underlegges en full judisiell observasjon. Hvis det viser seg at 21-åringen er utilregnelig, vil vi vurdere om han skal overføres til tvungent psykisk helsevern, sier Olsen Granli.