Til i morges var det falt 13,6 millimeter nedbør i byen, mens rekorden fra 1964 er på 16,3 millimeter.

— At rekorden blir stående, er så å si garantert. Sannsynligvis er det klart allerede til kvelden, sa meteorolog Roar Teigen i Storm Weather Service til bt.no i dag tidlig.

Nå i kveld kunne meteorolog Inge Johannessen bekrefte at mars måned 2006 likevel ikke blir den tørreste gjennom tidende.

— Det har falt ca 8 millimeter de siste 12 timene, så da er vi oppe i over 20 millimeter og dermed ingen tørkerekord, sier Johannessen til bt.no klokken 2125 i kveld.

Regn hele uken .

Den ¨fuktige værtypen blir trolig den samme hele uken, og vi kan regne med rundt tre-fire millimeter regn i snitt hver dag.

Noen perioder med opphold blir det imidlertid, og temperaturen vil krype helt opp mot åtte varmegrader. Også nettene blir milde.

Når neste godværsperiode kommer, er umulig å si, ifølge meteorologene fra Storm.

- Ikke sløs!

Selv om det klassiske bergensværet er tilbake, og mildvær setter fart i snøsmeltingen i fjellet, må vi fortsatt unngå å sløse med drikkevannet.

— Livet blir bedre, men dette endrer ikke noe særlig på situasjonen, sier fagdirektør Ivar Kalland ved Vann- og avløpsetaten i Bergen kommune.

— Tre-fire millimeter om dagen er nærmest uinteressant. Det må atskillig mer til før vi har nok vann, sier han.

Vann- og avløpsetaten har lagt om vannforsyningen i Bergen etter hvert som reservoaret på Gullfjellet er blitt stadig tommere.

— Vi fører nå mye mer vann inn fra Svartediket enn vi trodde var teknisk mulig, sier Kalland, som er godt fornøyd med tiltakene hittil.

Uklar effekt

Om bergenserne har fulgt oppfordringen om å spare på vannet, er ennå for tidlig å måle, sier han.

— Vi kan ikke løse problemet med endret opplegg for tannpuss alene, men vi ville gjerne ha frem at folk må unngå sløsing. Vi har inntrykk av at bergenserne er flinke til å følge opp rådene, sier Kalland, som ikke vil overdramatisere situasjonen.

— Man trenger ikke å hamstre flaskevann foreløpig.