Det spiller ingen rolle at det er overskyet og ikke spesielt varmt i vannet. I Tømmervågen på Eidsvågneset bader ungene uansett, så lenge kalenderen viser sommer.

Mens skremmende mange norske tiåringer ikke kan svømme, er de fem barna som plasker rundt i Tømmervågen som små fisker. De svømmer, dykker, spruter vann og bader til de hakker tenner.

– Hvem lærte deg å svømme?

– Pappa og stefaren min, kommer det kjapt fra Marc Eric Halsvik Müller (12) fra Sandsli. Han har kunnet svømme siden han var syv år gammel. Nå er han på vaffelbesøk hos tante Elin på Eidsvågneset.

– Jeg tror ikke jeg kjenner noen som ikke kan svømme, sier han.

Broren Adrian (10) lærte også å svømme da han var syv.

– Mamma og pappa lærte meg det, i tillegg til at jeg har gått på svømmekurs. Og så har vi øvd mye når vi har vært i Syden, sier Adrian Heggdalsvik Müller.

Lillesøster Linnea Heggdalsvik Müller (8) har kunnet svømme i et år. Også hun lærte å svømme delvis av foreldrene, delvis på svømmekurs.

– Det er moro å bade, selv om det er k-k-k-kaldt, sier hun med hakkende tenner.

– Jeg liker å bade, men jeg er redd for tang og krabber. Jeg kan svømme, men er ikke sånn superflink, sier Vida Berg (8) fra Aurdalslia, som er i Tømmervågen sammen med Linnea og hennes familie.

– Hvordan lærte du å svømme?

– Mamma og pappa har lært meg det, sier Vida.

Oline Teige (9) fryser, men gir ikke opp badingen av den grunn.

– Jeg bader veldig mye, fordi det er gøy, og fordi jeg bor rett i nærheten av stranden her, sier Oline, før hun blir pakket inn i en god, varm badekåpe av mamma.

En kort oppvarming i badekåpen, så bærer det ut i vannet igjen med Oline.

SOM FISKER I VANNET: Linnea (8), Vida (8), Oline (9), Adrian (10) og Marc Eric (12) kan det altfor få norske barn kan: svømme. Her er de på vei mot svabergene i Tømmervågen.
Helge Skodvin