— 33 millimeter nedbør på et døgn er mye. Sist gang det regnet like mye på et døgn var 12. juni. Da øste det ned 39,5 millimeter, etter en lang godværsperiode. Normalt kommer det ned 44 millimeter nedbør på ti døgn i juli i Bergen, forteller vakthavende meteorolog Martin Dahl Grønnevet i Storm Weather Center til bt.no

Sommerværet på Vestlandet varte til 12. juni.

— I resten av juni kom det 50 prosent mer nedbør enn normalt. Det betyr at det etter godværsperioden er kommet unormalt mye nedbør selv til Bergen å være, opplyser Grønnevet.

Iskaldt

Temperaturen har heller ikke vært mye å skryte av den siste tiden, som om noen ikke har registrert det. Rett nok var det en anelse sommer i helgen, men det gikk raskt over. Fakta følger:

— Middeltemperaturen et døgn i juli i Bergen ligger på 13-14 grader. I forrige uke var middeltemperaturen 12 grader. I denne uken er middeltemperaturen så langt 11 små grader, forteller vakthavende meteorolog.

Kaldeste temperatur målt i Bergen sist uke ble målt natt til søndag og var på 8,7 grader. Varmest var det på lørdag ettermiddag med 18,6 grader.

Tør ikke love sommervær

— Og hvordan blir været fremover, er det håp om sommer?

— Det ser ikke kjempelovende ut de nærmeste dagene. Torsdag, fredag og deler av lørdag kan det bli oppholdsvær. Videre er det vanskelig å si. Det er ustabilt vær nå, og det kan slå begge veier. Men det er jo lov å håpe på godvær, sier meteorolog Martin Dahl Grønnevet i Storm til bt.no

GRÅTT: Bergen sett fra Fløyen onsdag 3. juli klokken 16.17.
Foto: Webkamera, bt.no