— Denne skjønnheten her, hun går på luft og kjærlighet, sier Flemming Henriksen og ser varmt utover dekket på sin Bravida 38. Hun er vakker, det er ingen tvil om det. Og på båtmessen «Dra til sjøs» i Arenum er det mange som misunner Henriksen seilbåten. Hun kan bli din for 900.000. Mange ser og drømmer. Men til syvende og sist er det konen som bestemmer ...

Damer vil ha solseng

— Ta denne båten her, for eksempel. En Uttern S52, sier selger Ole Magnus Olsen entusiastisk og vifter med armene.

— Lekker, mye båt for pengene. I syv tilfeller har jeg nesten hatt avtalen i boks. Så kommer konene og skal vurdere båten. Jeg og mennene er enige. Men konene flakker og går til denne båten her, sier Olsen og geleider oss frem mellom små, kjappe sommerdrømmer.

— Denne vil kvinnene ha. Vet du hvorfor? Den har solseng. Solseng og et lite bord. Så heter den Quicksilver, sier Olsen.

- Ut på fiskebankene

Det er flest menn i Arenum denne kvelden. Helge Woldseth kommer med en pose full av brosjyrer. Han skal hjem og spørre om lov, spøker kameraten Olav M. Hellesen.

— Jeg og samboeren har hatt treskøyte i mange år. Men nå har vi fått hytte og er blitt mer landsfaste. Det vi ser etter nå er en liten båt vi kan farte rundt i og komme oss ut på de store fiskebankene, sier Hellesen.

— Det er sikkert at det blir båt, men vi vet ikke hvilken, sier samboer Sissel Espenes. Hun har ennå ikke fått øye på den med bord og solseng.

- Bare prøvekjører

— En gang kom hun bergenske værdamen om bord i båten min, smiler Henriksen. Alle vil om bord til Henriksen. Eivind og Arne Algerøy har båt, men har lov å drømme. De har ikke råd, men de kjenner en kompis som har penger. Kanskje de får en tur de også. Henriksen elsker båtene sine.

Ole Magnus Olsen bare prøvekjører dem.

— Eier? Nei, jeg bare prøvekjører. Vi har jo mange som ligger i havnen. Det er greit det, gliser Olsen.

INNBYDENDE: Menn blir varme i blikket når de stryker over Flemming Henriksen (til venstre) sin Bravida 38. Arne og sønnen Eivind Algerøy (fra høyre) håper kameraten kjøper båten.